Az Újpest ellen szakadt meg a DVTK rossz sorozata

Mezőkövesd - Bódog Tamás első bajnokiját sikeresen vívta meg a DVTK edzőjeként.

Forrás:

DVTK-Újpest 3-1
 
gólszerző: Makrai (19.), Ugrai (31.-11-esből), Karan (69.) ill. Lázok (52.)
 
A nehéz helyzetben lévő Diósgyőr az Újpestet látta vendégül Mezőkövesden, a piros-fehérek kispadján először ült bajnokin Bódog Tamás. Jó iramban kezdtek a csapatok, ám sok bosszantó hiba csúszott a játékba mindkét oldalon. A 19. percben ünnepelhettek a miskolci drukkerek, Ugrai passzolt Makraihoz, aki fővárosi szempontból bántóan egyedül kapta meg a labdát az ötös környékén, a játékos góllal büntette a kihagyást. A 30. minutum végén még nehezebb helyzetbe sodródott a lila-fehér gárda. A meglóduló Makrait az újpestiek csupán szabálytalanul tudták megállítani a tizenhatoson belül, a játékvezető nem habozott, tizenegyest ítélt. A büntetőt Ugrai kíméletlenül vágta a jobb felsőbe, 2-0. Balajcza az első játékrész hajrájában Lipták kísérletét bravúrral hárította, így a szünetig nem változott az eredmény. Nebojsa Vignjevics feje főhetett a félidőben, mivel tanítványai egyetlen nagy lehetőséget sem tudtak kialakítani az első 45 perc során.
 

Élő közvetítés az NB I 24. fordulójának a mérkőzéseiről - NB1.hu

Élő közvetítés az NB I 24. fordulójának a mérkőzéseiről

A pauza után Makrai került ordító ziccerbe, ám löbbölése mellé ment. Az 52. percben egy balról érkező beadásba Lázok tette bele a fejét, Rados nem tudott hárítani (2-1). Ezt követően Balogh tekert be oldalról egy szabadrúgást, a labda két újpesti előtt is elsuhant. Vignjevics kettős cserével próbált belenyúlni a mérkőzésbe, Csekét és Bardhit küldte a pályára. A 69. percben újra kétgólosra hízott a differencia a felek között, egy szögletet követően Karan köszönt be.Több találat már nem esett az összecsapáson, a diósgyőriek december után tudtak ismét győzedelmeskedni a bajnokságban.
 
Diósgyőri VTK - Újpest FC 3-1 (2-0)
 
Mezőkövesd, 2295 néző. Játékvezető: Farkas Ádám 
 
Gólszerző: Makrai (1-0) a 19., Ugrai (1-0, 11-esből) a 31., Lázok (2-1) az 53. Karan (3-1) a 69. percben.
 
DVTK: Rados - Eperjesi, Lipták (Jagodinskis, 88.), Karan, Tamás - Vela (Szabó I B., 93.), Mevoungou, Nono, Ugrai - Makrai (Ternován, 83.), Szarka. Vezetőedző: Bódog Tamás.
 
Újpest: Balajcza - Heris, Kecsés Á. (Cseke, 63.), Kálnoki Kis, Balázs - Balogh B., Windecker, Sanković, Diarra - Angelov (Perovic 76.), Lázok (Bardhi 63.). Vezetőedző: Nebojša Vignjević.
 
Sárga lap: Balogh B. a 14., Diarra a 41. percben.

Legfrissebb híreink