Az olimpiai bajnok fiát igazolta le az MTK

Budapest – Az Újpest csapatában mutatkozott be a friss szerzemény.

Forrás:

A kék-fehéreknél folytatja pályafutását, kardvívó olimpiai bajnokunk fia, Szabó Bence – jelentette az MTK honlapja.

 

Szabó Bence 1990. január 10-én született. A 187 cm magas és 82 kg súlyú jobb lábas labdarúgó a támadó poszton érzi a legjobban magát, de a pálya több részén is hasznos tagja lehet a kék-fehéreknek. Eddigi 17 első osztályú bajnoki mérkőzésén egy gólt szerzett, az NB II-ben pedig 114 mérkőzésen lépett pályára, ott pedig 23 találatot jegyez.

 

2009 tavaszán, az Újpest csapatában mutatkozott be az NB I-ben, de a március 13-án lejátszott Haladás – Újpest (0-2) összecsapáson csak 8 perc jutott számára. Az év nyárán külföldre szerződött, majd fél év légióskodás után, 2010 tavaszán tért haza, és Pécsen kapott lehetőséget. 2010 nyarán „hazaköltözött” és a 4. kerületben futballozhatott tovább.

 

Az Újpest II. csapatában töltött másfél év után, 2012 tavaszán egy kerülettel arrébb költözött, és Angyalföldön, a Vasasban folytatta karrierjét, de csak fél évet töltött a piros-kékeknél, mert 2012 nyarán ismét az Újpest következett, de fél év után továbbállt, és később több csapatban is megfordult. Az Eger, a Tatabánya és a Vasas együtteseiben is fél-fél évet töltött el, majd 2014 nyarán a Szigetszentmiklós gárdájával állapodott meg. Utolsó tétmérkőzésén – 2016. március 12-én – a Szigetszentmiklós – Csákvár (0-3) NB II-es bajnoki összecsapáson lépett pályára, de félidőben lecserélték. Most került az MTK Budapest csapatához.

 

Láthatták már a kék-fehérek szurkolói Szabót, mert a 2016. június 25-én, a Lantos Mihály Sporttelepen lejátszott, MTK Budapest – SK 1923 Gabcikovo (2-0) felkészülési találkozón már próbajátékosként pályára léphetett. A második félidő közepén, Talabér Attila helyett küldte őt be Teodoru Vaszilisz.

Legfrissebb híreink