Az MTK játékosa már hétfőn megérkezhet az új csapatához

Budapest – Khaly Iyane Thiam nem távozhat ingyen a Chicago Fire-höz.

Mint arról korábban hírt adtunk, tengerentúli sajtóinformációk szerint Khaly Iyane Thiam, az MTK középpályása az NB I-es szezon végén az észak-amerikai labdarúgó-bajnokságban (MLS) szereplő Chicago Fire együtteséhez igazol át. 

 

Azóta a középpályás szombaton a Vasas ellen 2–0-ra elveszített találkozón lejátszotta az utolsó NB I-es meccsét (kezdő volt, a 82. percben Baki Ákos váltotta), és a chicagonow.com jelentése szerint már repül is Amerikába, hogy a jövő héten csatlakozhasson új klubjához – számolt be az nso.hu.

 

Egy chicagói riporter, Paul Tenorio a Facebookon arról írt, hogy Thiam már hétfőn megérkezhet a Chicago Fire-höz. Azt nem tudni, hogy mennyi pénzt kap a középpályásért az MTK, de a transfermarkt.de szerint 2017-ig szólt a szerződése a kék-fehéreknél, vagyis nem távozhat ingyen.

 

Thiam mellett hamarosan Hollandiából, a Groningentől is érkezhet egy új szerzemény Chicagóba a csatár Michael de Leeuw személyében. A csapatnak szüksége is lesz erősítésre, a Fire az MLS új idényében hét meccsen még csak egyszer győzött, hét ponttal az utolsó, 10. helyen áll a Keleti főcsoportban.

 

Legfrissebb híreink