A ZTE-től igazolt ismert játékost a DVTK!

Átteszi a székhelyét Miskolcra, újra az NB I-ben!

Forrás:

 

Vernes Richárd a DVTK második nyári igazolása. Az egykori utánpótlás-válogatott támadó jó évet zárt Zalaegerszegen, 33 mérkőzésen 14 gólt szerzett - jelezte a dvtk.eu. 

 
Vernes Richárd a Magyar Futball Akadémián nevelkedett, majd a Honvédban lett élvonalbeli labdarúgó. 2012-ben pályára lépett az Európa Liga selejtezőjében is, ahol a Flamurtari Vlorë ellen otthon és idegenben is betalált. Négy idényt követően előbb az ausztrál A-league-ben szereplő Central Coast Mariners, majd a Paksi FC csapatának adták kölcsön. Eddigi pályafutása során összesen 95 alkalommal lépett pályára az NB I.-ben.
 
Tavaly nyáron Zalaegerszegre igazolt, ahol 33 mérkőzésen 14 gólt szerzett, ami a csapat összes találatának harmada.
 
 
Vernes Richárd hétfőn átesett az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon, aláírta a szerződését, kedden pedig csatlakozik új társaihoz.
- Nagyon boldog vagyok, hogy Diósgyőrbe szerződtem, és rendkívül motiváltan érkeztem - nyilatkozta szerződése aláírását követően Vernes Richárd. - Szeretném jó játékkal meghálálni a bizalmat, és szeretnék szép sikereket elérni. Amikor a régi Diósgyőri Stadionban ellenfélként léptem pályára, és a szurkolótábor rázendített, minden alkalommal libabőrös lettem. Az előző szezonban Zalaegerszegen játszottam, ahol volt két diósgyőri kötődésű csapattársam (Nagy Tamás és Polényi Gábor - a szerk.), akik állandóan ódákat zengtek nekem. Ráadásul az egyik legjobb barátom, Ugrai Roland is elmondta, milyen nagyszerű klubhoz kerülök, ezért nem sokat gondolkodtam rajta, hogy ide igazoljak-e vagy sem. Köztudott, hogy ha jól megy a csapatnak, akkor ez a csodálatos aréna hétről-hétre megtelik, és garantált a jó hangulat. Ezért fogok dolgozni, és ha sikerül, akkor itt tényleg futballistának érezhetem majd magam.

 

- Olyan gólerős támadót kerestünk, aki a csatársorban több poszton is bevethető, és illeszkedik a Fernando Fernandez által elképzelt csapatba. Vernes Richárd minden tekintetben megfelel ezen elvárásoknak - mondta el Tajti József, a DVTK sportigazgatója. - Zalaegerszegen 14 alkalommal talált be az ellenfelek hálójába az előző idényben, Diósgyőrben is várjuk tőle a gólokat. 

Legfrissebb híreink