A Vidi támadójára sokkolóval támadt egy orosz rendőr

Székesfehérvár – Lazovics őszintén beszélt az NB I-ről és korábbi kalandjairól

Forrás: vidi.hu

A Videoton nyáron szerződtetett szerb támadója, Danko Lazovics a Gyirmót ellen megszerezte első találatát az NB I-ben, honlapunk a forduló góljának is megválasztotta.

 

A 33 éves támadó a Videoton honlapjának adott terjedelmes interjút, melyben a foci mellett beszélt a családjáról, a motivációjáról, de szóba került egy elektromos sokkoló is.

 

Az első tapasztalatai a magyar bajnokságról.

 

„Még mindig ismerkedem a közeggel, de azt kell mondanom, hogy jó benyomásom van a körülményekről, tetszenek a stadionok, jók a pályák és szervezettnek tűnik a labdarúgás egésze. Azt tudtam, hogy a Vidinél minden rendben, de például a többi stadion is, ahol jártam, nagyon rendezett, főleg, ha Európának ezt a térségét nézzük. Úgy gondolom, az sem véletlen, hogy a magyar válogatott jól szerepelt az Európa-bajnokságon, szóval jó érzéseim vannak a magyar foci jövőjével kapcsolatban.

 

Játék a legendás Partizan-tábor előtt.

 

Minden mérkőzés őrület volt, mindig történt valami, főleg a Zvezda elleni rangadókon! A Partizan olyan nekem, mint a második otthonom, mintha ott születtem volna. Hatalmas érzelmekkel élik meg az emberek a meccseket, főleg a derbiket. Akit kicsit is érdekel a futball és egy igazán szenvedélyes mérkőzést akar látni, menjen ki egy Paritizan-Zvezda mérkőzésre, biztosan nem fog csalódni.”

 

Oroszországban egy rendőr elektromos sokkolóval támadt neki.

 

„A Zenitben fociztam akkor, az FK Volga ellen játszottunk idegenben, meg is nyertük azt a meccset. Sok szurkoló elkísért minket, ezért odamentem a vendégszektorhoz, hogy odaadjam nekik a mezemet. Egyszer csak azt éreztem, hogy megráz az áram, hátrafordulok, akkor a rendőr még egyszer használta a sokkolót. Nagy ügy lett belőle Oroszországban, bíróságra is kellett mennem. Még azt is kérték, hogy azonosítsam a rendőrt, de maszk volt rajta, milyen személyleírást tudtam volna adni? Mögém álltak az emberek országszerte, egyébként pedig bármelyik csapattársam lehetett volna, nem gondolom, hogy Danko Lazovicsnak szólt ez az egész. Valószínűleg stresszhatás alatt lehetett a srác, sok vendégszurkoló volt, valamiért így döntött, ki tudja mi lehetett az ok. De aztán rendeződött az ügy.”

 

A legnagyobb motivációja az életben.

 

„Az életben természetesen a családom, a gyermekeim. Emellett fontosnak tartom, hogy egyenes emberként éljek. Annyi ember csinál sok mindent más háta mögött, én nem szeretnék ilyen lenni. Lehet, hogy egy adott pillanatban nehéz őszintének lenni, de hosszútávon mindig kifizetődik. A labdarúgásban pedig mindig az motivált, hogy valami jó dolgot csináljunk, hogy történjen valami a pályán. Na meg persze a győzelem. Emellett szívesen segítek a fiatalabb játékosoknak is abban, hogy tudják, mire számítsanak a profi fociban a jövőben.”

 

Legfrissebb híreink