A Videoton megkontrázta a pontatlan Lokit

Debrecen – Feczesin két gólpasszal járult hozzá a Vidi sikeréhez. VIDEÓ

Forrás:

A hazai pályán játszó DVSC lendületesen kezdte az összecsapást. Kondás Elemér tanítványai – főleg Tisza Tibor vezérletével – remek összjátékokat mutattak be, de az utolsó passzok nem sikerültek, így a Loki nem tudta megszerezni a vezetést. A hazaiak a 15. percben tesztelték először Braniszlav Danilovicsot, de a Vidi kapusa, Geoffrey Castillion 15 méterről eleresztett lövése után lábbal védeni tudott.

 

 

A 32. percben a vendégek megszerezték a vezetést az első valamirevaló támadásukból. Egy labdaszerzés után Feczesin Róbert fordult le remekül az emberéről, majd a félpályánál kiugratta a lendületből érkező Gyurcsó Ádámot, aki begyalogolt a kapuig, majd higgadtan gurította el a labdát Bozidar Radosevic mellett. A bekapott gól után a Loki újra átvette a játék irányítását, de komolyabb lehetőség csak Tisza Tibor lecsúszott beadás után született, ami a kapufán csattant.

 


fotó: vidi.hu

 

A második félidőt is Lendületesen kezdte a DVSC, de a nagy helyzet csak nem akart jönni. A különbség annyi volt az első játékrészhez képest, hogy a Videotonnak nem csak egy helyzete volt. Horváth Ferenc legénysége folyamatosan alakította ki a gólhelyzeteket, Gyurcsó Ádám kétszer is eldönthette volna a mérkőzést, de először luftot rúgott üres kapura, éles szögből, majd pár perccel később öt méterről lőtt a kapu mellé.

 

 

Ahogy Véber György anno a Mezőkövesd edzőjeként mondta: „büntetett a futball” ugyanis a Loki a 61. percben kapott egy véleményes szabadrúgást, a labda mögé Korhut Mihály állt, aki 18 méterről keményen lőtt a kapu baloldalába.

 

 

A 69. percben újra megszerezte a vezetést a Videoton. Az utóbbi hetekben bombaformában futballozó Kovács István kapott remek passzt Feczesin Róberttól, majd kilőtte a kapu bal alsó sarkát. Az utolsó húsz percben a mérkőzés a megszokott forgatókönyv szerint zajlott: A Loki támadgatott, birtokolta a labdát, de komoly veszélyt csak a 89. percben jelentett a Vidi kapujára, amikor Szécsi Márk beadását Balogh Norbert kanalazta kapura, a megpattanó labdát azonban Danilovics remek reflexmozdulattal kitenyerelte. A Videoton sokkal taktikusabban futballozott, mint a Loki, és megérdemelten gyűjtötte be a három pontot. Debrecenben pedig el kell gondolkodni az erősítésen, mert be van oltva góllövés ellen a csapat.

 

 

 DVSC-TEVA–Videoton 1–2 (0–1). Az élő közvetítés a linkre kattintva olvasható!

 

 

A DVTK nem teljesítheti a vezetők ultimátumában foglaltakat, így elméletileg mennie kell Bekőnek. De vannak-e már jelöltek a helyére? És Egervári lehet befutó?

 

 

Gyenge meccsen mentett a Hali pontot a Békéscsaba ellen

 

 

Megint Mbaye Diagne volt az Újpest sikerkovácsa!

 

 

Torghelle szalagot kapott, intézte is a Vasast

 

 

Élesnek indult, de a Fradi végül kiütötte a Paksot

 

 

A PAFC-nak továbbra sem megy a Bp. Honvéd ellen

 

 

Edzői értékelések az NB I 18. fordulójából 

 

Legfrissebb híreink