A Paks lökhetné a kiesés felé a Haladást

Megtört az átok.

Forrás:

A kiesés szempontjából is fontos fordulót rendeztek a hétvégén az OTP Bank Ligában. A Mezőkövesd a Diósgyőrt verte 3-0-ra egy kiesési rangadón, a Hali a Kisvárda otthonából rabolt nagyon értékes három pontot, míg a Paks az MTK-t fektette két vállra. A paksiak az 1-0-s győzelemmel egy nagyon csúnya sorozat végére tettek pontot. Csertői Aurél csapata a szombati diadal előtt legutóbb a Lokit múlták felül február végén. A Debrecen térdre kényszerítése után nyolc összecsapást zárt győzelem nélkül a Tolna megyei egylet. 
 
Egy szó, mint száz: kellett ez a három pont már a Paksnak, de Csertői Aurél tanítványai még nem lélegezhetnek fel. Kesztyűs Barna szerint kemény meccsen tudták legyőzni az MTK-t. A paksi játékos úgy véli, a nagy tét miatt nem alakulhatott ki szép játék. Kesztyűs szerint az első félidőben betartották a taktikai utasításokat, ezért tudták megszerezni a vezetést. A második játékrészben akadtak meleg pillanatok, de elégnek bizonyult a fórjuk. Abban bízik a labdarúgó, hogy a siker nagy lökést adhat a véghajrára.
 
"Nagy lökést, hisz’ rég nyertünk, valamint végre úgy tudtunk lehozni egy összecsapást, hogy mi gólt szereztünk, ellenfelünket azonban ebben megakadályoztuk. Ez lökést adhat a hátralévő három fordulóra, és hatására talán az a bizonyos gát is felszakadt mindenkiben, így kicsit jobb, felszabadultabb játékot tudunk majd nyújtani" - nyilatkozta Kesztyűs.
 
A Paksra a hétvégén újabb "hatpontos" meccs vár, ezúttal a Haladáshoz utaznak az atomvárosiak. A sereghajtó Halit négy pont választja el jelenleg a bennmaradástól, így Horváth Ferenc egylete nem hibázhat. Kesztyűs ennek ellenére győzelemre készül, a középpályás azt is elárulta, hogyan tehetnek újabb lépést a túlélés felé.
 
"Újabb fontos találkozó, ahol nehéz meccsre számítok. Vendéglátónk mostanában szépen teljesít, ugyanakkor, ha mi egymásért küzdünk, csapatként játszunk, akkor a győzelem is jönni fog. Nyilván a megfelelő elemzéseket a héten elvégezzük, és onnantól a Haladás hibáira fogunk koncentrálni" - fogalmazott Kesztyűs.
 
A Haladás-Paks mellett a Kisvárda Debrecenben vendégeskedik, a 11. helyen szerénykedő DVTK a Vidit fogadja, míg az MTK a Mezőkövesd ellen próbál kimászni a gödörből, vagyis újabb eseménydús játéknap vár ránk. 
 
A Hali rutinos kapusa, Király Gábor is beszélt csapata helyzetéről, a cikket itt olvashatják.
 

Legfrissebb híreink