A Milanban nevelkedett kapus is a Mezőkövesdet választotta

Két játékost igazolt a Kövesd.

Forrás: mezokovesdzsory.hu

A Mezőkövesd bejelentése:

"Két utánpótlás-válogatott kapust igazolt klubunk. Bősz Levente, valamint az olasz Riccardo Piscitelli városunkban folytatja pályafutását.

BŐSZ LEVENTE: A 27 esztendős hálóőr Pilisszentivánon kezdte el a pályafutását, majd az Újpest csapatához igazolt. Egy féléves pomázi kitérőt leszámítva 2014 nyaráig a fővárosi együttest erősítette. A 2010-2011-es szezonban az U19-es bajnokság II. osztályának Közép csoportjában 26 mérkőzésen játszott, az U19-es bajnokság I. osztályában egy mérkőzésen kapott lehetőséget, emellett az I. osztályú U19-es futsal bajnokságban 10 találkozón lépett pályára. A következő két évben is rendszeresen védett az Újpest korosztályos csapataiban, a 2013-2014-es idényben pedig a felnőttek között is bemutatkozott, a hálóőr 3 Liga Kupa találkozón őrizte a lila-fehérek kapuját. A következő két évet már Diósgyőrben töltötte, ahol az első évben az U21-es gárdában játszott, valamint egy Liga Kupa meccsen is pályára lépett, a második idényben az NB III.-s csapatban és a Magyar Kupában kapott lehetőséget a bizonyításra. Ezután egy évig a német BSV Rehden gárdájában, majd Dunaújvárosban játszott, ahol 6 mérkőzés jutott neki. A folytatásban a Vasas együttesében szerepelt 2018 nyarától, a fővárosi gárdában két év alatt 18 bajnoki és 4 kupameccsen lépett pályára. A tavalyi évet a román ACSM Poli Iasi csapatánál töltötte. Bősz Levente tagja volt a magyar U21-es válogatott keretének.

RICCARDO PISCITELLI: 27 esztendős olasz utánpótlás-válogatott hálóőr az AC Milan együttesében nevelkedett. A rutinos kapus gyerekkora óta Olaszország egyik legpatinásabb csapatában pallérozódott, 2010-től a klub U19-es együttesében szerepelt, miközben a 2012-2013-as idényben a Carrarese gárdáját erősítette. Egy évvel később a milánói csapattól a Beneventohoz igazolt, ahol összesen öt évet játszott. A hálóőr következő csapata 2018 decemberétől a Carpi volt, majd 2019 nyarán Románia egyik nagymúltú együtteséhez, a Dinamo Bukaresthez írt alá. Újabb egy év elteltével Portugáliába tette át a székhelyét, ugyanis a CD Nacional játékosa lett.

Riccardo Piscitelli az olasz Primavera B osztályában 36 találkozón védett, a Serie C-B-ben 26, míg a Serie C-C-ben 21 alkalommal állt a gólvonal előtt, a Serie B-ben 18, a román élvonalban pedig 23 meccsen védett.

A kapus folyamatosan tagja volt az olasz utánpótlás-válogatottaknak, az U18-as, U19-es, U20-as és U21-es nemzeti együttesben összesen 8 mérkőzésen kapott lehetőséget."

Legfrissebb híreink