A legrégebbi hagyományunk: a forduló válogatottja

Magyarország – Honvéd fölény és kapusháború. Nincs fradista az álom tizenegyben.

Újra dübörög az nb1.hu fennállásának legrégebbi rovata. Forduló válogatottja már kétezerben is volt, ezt a hagyományunkat a 2016/17-es kiírásban is tovább folytatjuk. Íme, a 4. „játéknap” legjobbjai.

 

A forduló edzői:

Marco Rossi, a Honvéd szakvezetője a Diósgyőr otthonából hozta el csapatával a három pontot úgy, hogy esélyt sem adott a DVTK-nak. A taktikai hadrendet is remekül megálmodta, cseréi ültek, játékosai leginkább a második félidőben remekeltek.

A Debrecen csak szenvedett a bajnokság elején, viszont a Loki vezetősége ismét előhúzta a cilinderből a korábbi sikertréner Herczeg Andrást, aki bár csak ideiglenes edzőként vállalta a felnőtt csapat irányítást, kettőből két győzelmet hozott a konyhára.

 

A forduló gólja: Danko Lazovics most futballozott a legjobban, amióta a Videotonba igazolt. Rengeteget dolgozott, többször kísérletezett lövéssel, de a játékszervezésből is kivette a részét. A gólja igazi mestermunka volt. 

 

 

A forduló cseréje: Enis Bardhi, az Újpest macedón támadója 0-0-s állásnál állt be a Vasas elleni fővárosi rangadón, és 12 perc elég volt neki ahhoz, hogy győztes gólt szerezzen. A három pontot érő találat ráadásul valódi mestermunka volt.

 

A forduló elpuskázott lehetősége: Remili Mohamed, a Vasas csatára gól nélküli állásnál az Újpest kapuja előtt került ziccerbe, de öt méterről sikerült fölé durrantania. Ha picit pontosabban céloz, talán az angyalföldi együttes most hibátlanul vezetné az NB I-et...

 

A forduló védései:

A Haladás kapusa, Király Gábor az MTK elleni mérkőzésen hasonlóan nagy védést mutatott be, mint a belgák ellen az Európa-bajnokság nyolcad döntőjében, amikor Kevin De Bruyne lövését tornázta ki újheggyel a bal felső sarokból. Most Kanta Józsefnek volt oka az ámulásra, ráadásul a védés kulcsfontosságú volt, mert egy perccel később megszerezte a vezetést a Haladás. Ki tudja mi lett volna a mérkőzés vége, ha az MTK vezet 1-0-ra.

 

Király védése 1.12-től

 

Dibusz Dénessel a múlt héten kiemelten foglalkoztunk a magyar válogatott miatt. A Fradi kapusának talán a legnagyobb balszerencséje, hogy keveset van foglalkoztatva, de a Paks ellen megmutatta, hogy miért klasszis. Az első félidőben is bemutatott két védést, majd a második játékrészben Haraszti Zsolt 14 méteres lövését tornázta ki a jobb alsóból. Ha nem véd ilyen jól, a Ferencváros elvesztette volna a veretlenségét.

 

Dibusz védése 5.20-tól

A forduló válogatottja:

 

Danilovics (DVSC) – Kuti (DVSC), Lovrics (Honvéd), Bobál D. (Honvéd), Bosnjak (Haladás) – Pátkai (Videoton) – Koszta (Honvéd), Lazovics (Videoton), Haraszti (Paks), Báló (Paks) – Eppel (Honvéd).

 

Braniszlav Danilovics: A futball egyik legnagyobb igazsága, hogy végy egy jó kapust. A DVSC az utóbbi két mérkőzését megnyerte, és a sikert a korábbi kedvenc visszatérésének, Herczeg Andrásnak tulajdonítják, de nem szabad elfeledkezni a Puskás Akadémiától igazolt hálóőrről sem. Danilovics a Gyirmót ellen is jól védett, míg a Mezőkövesd otthonában bravúrt bravúrra halmozott, még a hosszabbításban is ziccert fogott. Két meccset hozott le kapott gól nélkül, így Herczeg András is sokat köszönhet neki.

 

Kuti Krisztián: A Loki jobbhátvédjét szinte a semmiből kapta elő Herczeg András. A fiatal jobbhátvéd a Gyirmót ellen debütált az NB I-ben, most pedig életem második elsőosztályú meccsén válogatott szintű teljesítményt nyújtott. Nem csak a védekezésből, de a támadásból is rendre kivette a részét, hab a tortán, hogy a fejesgólja - ami nem meglepő módon az első találata volt - három pontot ért a Debrecennek a Mezőkövesd otthonában.

 

 

Ivan Lovrics: Rengeteg "piszkos munkát" végzett el a kispesti védelem tengelyében, nem csoda, hogy a DVTK nem találta a fogást a Miskolcon vendégeskedő Honvédon.

 

Bobál Dávid: Hétről hétre jó teljesítményt nyújt, szinte hibátlan védőmunkáját olykor-olykor veszélyes előretörésekkel színesítette a Honvéd tehetsége.

 

Predrag Bosnjak: A Haladás bal bekkje magabiztosan futballozott az MTK ellen, ráadásul hatalmas bedobásaival rendre veszélyt teremtett a kék-fehérek tizenhatosán belül. A szombathelyiek első gólja is egy ilyen szituáció után született meg.

 

Pátkai Máté: A Vidi középpályása végig aktívan futballozott a Gyirmót ellen. Szinte minden támadás rajta futott keresztül, majd a mérkőzés hajrájában támadókat megszégyenítő higgadtsággal varrta be a ziccerét a jobb felső sarokba.

 

 

Koszta Márk: A kispesti támadó egyértelműen az idény egyik felfedezettje. Két gólpasszt osztott ki eddig, és a negyedik fordulóban első találatát is megszerezte. A Diósgyőr ellen, ahogy az elmúlt hetekben, rengeteg gondot okozott a védőknek, gólja pedig csak hab volt a tortán.

 

 

Danko Lazovics: A szerb támadó talán most futballozott a legjobban, amióta a Videotonba igazolt. Rá is elmondható, hogy aktív volt, többször kísérletezett lövéssel, de a játékszervezésből is kivette a részét. Az első Vidiben szerzett gólja sokáig emlékezetes marad.

 

Haraszti Zsolt: A paksi középpályás a Ferencváros ellen remekül teljesített. Több helyzetet is előkészített, és volt, amikor ő maga tesztelte Dibusz Dénest. A mezőny egyik legjobbja volt, balszerencséjére a Fradi kapusának nem lehetett gólt lőni szombaton.

 

Báló Tamás: Igaz, hogy balhátvéd, de a Ferencváros ellen olyan sokat segítette a támadásokat, hogy nyugodt szívvel beírhatjuk balszélsőnek. Ő is rendre veszélyt teremtett, több komoly helyzetet is kialakított, egyedül Dibusz Dénessel szemben maradt alul.

 

Eppel Márton: Ugyan "csak" büntetőből jött össze a duplája a Diósgyőr ellen, de akár három vagy négy gólt is rúghatott volna. Helyzeteit legtöbbször magának harcolta ki a remek felépítésű csatár, állandó gólveszélyt jelentve a borsodiak kapujára.

 

Legfrissebb híreink