A Haladás is reagált az MLSZ döntésére

Támadások érték miatta a csapatot.

Forrás:

Mint jeleztük, az MTK kérte a hétvégi Haladás elleni meccsük elhalasztását, tekintve hogy játékosaik nagy hányadát ledöntötte lábáról egy vírus. Az MLSZ végül arra hivatkozva nem engedélyezte a halasztást, hogy a szombathelyiek sem voltak nyitottak az időpont módosítására. Emiatt viszont sokan támadták a Haladást, erre pedig már a szombathelyiek is reagáltak. A klub közleményét változtatás nélkül közöljük.
 
"Egyes médiákban, és az MTK szurkolói részéről a mai nap folyamán érthetetlen támadások érték a Szombathelyi Haladást az MLSZ  - egyébként bölcs - döntése kapcsán.
 
Nos, ezzel kapcsolatban nem árt néhány tényt megismerni.
 
1. Az MTK korábban jelezte klubunk felé, hogy a csapatukat és a szakmai stábukat elérő vírusos betegség miatt kérni fogja a szombati bajnoki elhalasztását. Egyúttal a fővárosi kék-fehérek vezetői sportszerű módon azt is közölték klubunkkal: tisztában vannak nehéz helyzetünkkel és a helyünkben ők sem támogatnák a szombati találkozó más időpontban való megrendezését.
 
2. Teljesen indifferens volt, hogy a Haladás is beleegyezik-e a meccs elhalasztásába vagy sem - ugyanis a végső szót ilyen esetekben az MLSZ mondja ki. Azaz teljesen mindegy, hogy ebben az esetben klubunknak mi lett volna az álláspontja.
 
3. Az MTK április 22-ét (kedd) vagy 23-at (szerda) javasolta a meccs megrendezésének időpontjául. Ám mivel csapatunk április 20-án (szombat) Debrecenben, majd 27-én (szombat) Kisvárdán játszik bajnokit, a hosszú, többezer kilométeres buszútak miatt ezt a verziót - adott esetben - eleve nem tudtuk volna támogatni.
 
4. Csapatunk annak ellenére is játszani akar, hogy a sérült futballisták mellett eltiltott labdarúgónk is van, sőt néhány játékosunkat az MTK futballistáit is megtámadó vírus szintén ledöntötte a lábáról.
 
Végezetül pedig: az egyik honlapon megjelent egy eset az MTK-val kapcsán, amikoris 2016 februárjában a Paks kérésére az MTK belement a meccs elhalaszátásába. Valóban, de akkor szó szerint életveszélynek lettek volna kitéve a két csapat futballistái, ugyanis az egyik paksi játékos a törökországi edzőtáborban egy szobában lakott egy afrikai légióssal, akitől a gyanú szerint életveszélyes TBC-fertőzést kapott. A klub egy dolgozójánál szintén veszélybe került - nos, a két csapat játékosainak egészége miatt halasztottak akkor."

Legfrissebb híreink