A Fradi ellen is lehetett volna búcsúztatni a Bozsikot?

Hemingway lehet, hogy „Détáriéknak” fog meccset vezetni.

Forrás:

Szeptember 22-én legendák mérkőzése is lesz majd a Bozsik József Stadion búcsúztatóján – jelentette be a Honvéd ma a hivatalos honlapján, nevek megemlítése nélkül.
 
Az elmaradt, tökéletes precizitás viszont meglepő a Honvéd esetében, mert George F. Hemingway színrelépése óta híres arról a Honvéd, hogy a sajtó által már napok óta megírt átigazolási híreket is csak akkor jelenti be, ha az utolsó „szalmaszál is hivatalos a helyére került”.
 
Az is érdekes továbbá, ha szeptember 22-én lehet olyan gálanapot tartani, amire nagyon sok nézőt várnak, akkor abban a létesítményben lehetne NB I-es bajnokit is játszani, főleg, mert stadiontúrát is hirdettek a kispestiek, a helyszín tehát akkor sem lesz még építési terület.
 
De haladjunk sorjában!
 
Lassan egy éve, mindig más időpontokat mondott Hemingway azzal kapcsolatban, mikor készül el a kispestieknek szánt utánpótlás-centrum (egyetlen, államilag felhúzott sportlétesítmény sem a kluboké, egyesületeké, mert állami beruházás csak állami földterületen valósulhat meg), amibe az egész apparátus és a csapatok is átköltöznek (majd ott is maradnak), hogy elkezdődhessen a Bozsik átépítése. Most ősz eleje a sláger, de informátoraink szerint addigra biztosan nem készül el a központ (a képek augusztus nyolcadikaiak), amit jelez, hogy a Bozsikban 22-én program lesz, azaz, akkor még ott lesz mindenki.
 

További érdekesség, hogy 15-én Honvéd-Fradi bajnoki lesz, de ugye nem a Bozsikban, hanem a Hidegkutiban. Nyilván azért, mert már életben van a használati szerződés, mely szavatolja, hogy a kispestiek ott rendezhetik meg átmenetileg a hazai tétmeccseiket. A foglalásért meg pengetni kell. Ahhoz, hogy a legnagyobb rivális Ferencváros ellen lehessen elbúcsúztatni a Bozsikot, Hemingwaynek két pályát kellene értelemszerűen fizetnie. Mert a Bozsikban is pénzbe kerülne a meccs megrendezése. Ám a jegybevétellel kizárt, hogy nem lehetne fedezni a zöld-fehérek elleni költségeket és a Hidegkuti díját. 22-én, a búcsú napján is pénzbe kerül az események megszervezése, cserébe viszont nincs bevétel. Ha viszont az FTC elleni meccsnapon lenne a gála (a bajnokit már nehezebb lenne átszervezni, de a tervezésnél még nem), akkor annyiban lenne más, hogy a játékosokkal meccs után lehetne találkozni, ami amúgy is megszokott, főleg sikerek esetén. Gálameccset meg előtte is lehet rendezni.

Arról, hogy miért nem tett a Honvéd közleménye említést az öregfiúk névsoráról azt tudtuk meg, hogy ez azért került így bejelentésre, mert a legendák közül többen (még) nem mondtak igent. Úgy tudjuk, az ilyenkor szokásos emlékplakettek, mezek, ereklyék beszerzése sem történt még meg a sztárok jutalmazására, az viszont már biztosnak tűnik, hogy gulyáslevessel megköszönik majd nekik a részvételt és azt, amit a Kispestért tettek. A bejelentés miatt már (el)várják őket a drukkerek az eseményre.

 
És még egy információ: Hemingway játékvezető is, éveken át vezetett alacsonyabb osztályú meccseket, így a legendák meccsén is nyugodtan közreműködhetne, úgy tudjuk, ez sem teljes mértékben kukába dobott ötlet.
 
Hemingwayt egyébként 9-10 évvel ezelőtt megleste az nb1.hu az egyik megyei meccsen, amit vezetett (ilyen tempójúak lehetnek a jó öregfiúk gálameccsek), elemzésünk lényege az volt, hogy voltak, akik többet mozogtak nála a pályán lévők közül, de hasznosabban senki sem, arról nem beszélve, hogy a legnagyobb tekintélye is neki volt.

Legfrissebb híreink