A DVTK és az újabb döntő

Hiányzókról beszélt a miskolci edző.

Forrás:

Rendkívül nehéz szituációban a DVTK, de javíthat helyzetén, ha a hétvégén legyőzi a Paksot, amivel egy pont távolságra lenne már mostani ellenfelétől. A tét hatalmas, hiszen egy rivális kerülhet nagy lépéselőnybe velük szemben.
 
Fernando Fernández is a hatalmas tétet hangsúlyozta a mérkőzés előtt, amikor kijelentette, újabb döntő vár rájuk szombaton.
 
– Egy győzelemmel felzárkózhatunk a Paks mögé, és akár a kiesőzónából is elmozdulhatunk. Kemény mérkőzés lesz, minden egyes sikerért meg kell küzdeni, fontos, hogy a játékosok végig szem előtt tartsák ezt – részletezte a vezetőedző. – Az utóbbi két mérkőzésen játékban léptünk előre, ami sajnos a pontokban alig jelentkezett, legutóbb Kisvárdán az utolsó pillanatban veszítettünk két pontot.
 
A tréner azt is kijelentette, a céljaik eléréséhez létfontosságúak, hogy hazai pályán a lehető legtöbb pontot begyűjtsék, pont ezért nagy szükségük van a rajongók támogatására. 
 
– A paksiak az elmúlt években jól szerepeltek, és ezt a bajnokságot is jól kezdték, de később hullámvölgybe kerültek, ezért talán nekünk kedvezőbb a helyzetünk, mert mi a kezdetektől a bennmaradás kiharcolására készülünk. 
 
Mint mondta, tudják, milyen problémákkal küzd jelenleg a Paks, hiszen sérülések, eltiltások miatt több játékos is hiányozni fog, de nem ez, sokkal inkább a koncentráció dönthet majd a meccsen. 
 
Arról is beszélt, hasonló cipőben jár a két csapat, hiszen az elmúlt négy meccsen nem tudták megzörgetni az ellenfél hálóját, itt kell javulniuk most.
 
Az idei előző meccseik a DVTK sikerét vetítik elő, hiszen szeptemberben döntetlent játszottak, majd decemberben Pakson nyerni tudott a Diósgyőr.

Legfrissebb híreink