A DVTK edzője fellapozta a Loki történelemkönyvét is

Hasonlóságokat vélt felfedezni a fellegvárak között.

Forrás:

Keleti fellegvárak rangadója lesz a Debrecen és a Diósgyőr csatája. És ami még inkább csemegévé teszi ezt a párosítást az az, hogy mindig kiemelkedő atmoszférájú szokott lenni a hajdúságiak és a borsodiak csatája.
 
A két gárda más célokért küzd a bajnokságban. A Loki még bőven lehet harmadik (matematikailag akár második is), míg a miskolci gárdának a bentmaradás kiharcolása a célja. Ennek ellenére, a két klub jelentősége, filozófiája és társadalmi fontossága gyakorlatilag teljes mértékben megegyezik, még akkor is, ha a DVSC sokkal eredményesebb múltra tekint vissza.
 
Erre utalt Fernando Fernández, a DVTK spanyol mestere is a klub mai sajtótájékoztatóján, amikor így kezdte a mondandóját:
 
„Nehéz találkozó lesz, a Debrecen nem véletlenül áll a harmadik helyen a bajnokságban. Ha fellapozzuk a történelemkönyveket, azt láthatjuk, hogy az elmúlt 15 évben a DVSC nyerte meg a legtöbbször a bajnokságot, és ennek megvan a lélektani hatása a maiakra is. A hajdúságiak több szempontból is hasonlítanak a Diósgyőrre, nagy vidéki klub, mely előszeretettel veti be a fiatal, saját nevelésű játékosait is. Nagyon jó akadémiájuk van.”
Fernando persze nemcsak a múlttal, hanem a jelennel is tisztában van. Ismeri a Loki egyik legnagyobb erősségét, azt, hogy győztes mentalitású játékosok alkotják.
 

„Ellenfelünk most olyan passzban van, ha nem játszik igazán jól, akkor is győzni tud. Szögletekből és szabadrúgásokból nagyon eredményesek, a góljaik nagy részét így szerezték, ezért erre különösen oda kell majd figyelnünk. Támadásban és védekezésben is jó teljesítményt kell nyújtanunk, csak az egyikkel nem lehet mérkőzést nyerni. A mérkőzés előtt látatlanban egy ponttal most sem lennék elégedett, ezúttal is a három pont megszerzésére fogunk törekedni, hiszen közvetlen riválisaink is kemény meccseket játszanak, így egy esetleges győzelemmel megléphetnénk tőlük a tabellán.”
 
A spanyol szakember pedig azzal a témakörrel zárta le a sajtótájékoztatóját, amivel a cikket kezdtük: a szurkolókkal. Nyilván a sajátjairól beszélt, de minden futballbarát tisztában van azzal, hogy mindkét klubnak kiemelkedő bázisa, elképesztő hangulatra képes szurkolótábora van.
 
„Közel van egymáshoz a két város, biztosan sok szurkolónk elkísér majd minket, miattuk is fontos, hogy jól szerepeljünk.”
A Diósgyőrrel kapcsolatban mindig meg lehet jegyezni, hogy az a szeretet, ami a DVTK-t körüllengi, a legnagyobb, a debrecenieknek már többször megadatott sikereket is megérdemelné...

Legfrissebb híreink