A DVTK-é lett a világ legjobb stadionja 2018-ban

A Vidi aréna is szépen teljesített.

Forrás:

A Stadium Database immáron 9. alkalommal választotta meg az Év Stadionját. A jelöltek közé bekerült két magyar létesítmény is, a Vidi otthonául szolgáló MOL Aréna Sóstó és a miskolci DVTK Stadion.
 
A szakmai zsűri szavazatai alapján a DVTK Stadion kapta az Év Stadionja címet. A diósgyőri létesítmény 26 - szintén nagyon impozáns - arénát előzött meg a vetélkedésben. 
 
A díjat ebben az évben is két kategóriában osztották ki, az interneten szavazók szerint az orosz Volgograd Arena lett 2018 legjobb stadionja a stadiumdb.com által meghirdetett versenyen.
A versenyben összesen 27 stadion volt érdekelt, a jelölteket 11 ország adta. Végül a legjobb tízbe négy orosz, két kínai, egy-egy török és ausztrál stadion került be a két magyar aréna mellett.
 
A DVTK Stadion a kisebb méretei miatt hátrányból indult a versenyen, ennek ellenére a stadiontervezésre szakosodott szakemberek – a brit Robert Kennedy és az olasz Gino Zavanella mellett a paraguayi Alfredo Angulo Quevedo – döntése alapján összesen 91,7 százalékot ért el a különböző szempontok alapján.
 
Építészeti szempontból megkapta a maximális (40%) pontszámot, de innovációban és funkcionalitásban is kiemelkedően teljesített a miskolci aréna.

Legfrissebb híreink