A 83. percig verte a Kaposvár a Haladást, aztán jött a "dráma"

Fordulatokból nem volt hiány.

Forrás: Facebook/Hivatalos Kaposvári Rákóczi FC

Szombathelyi Haladás–Kaposvári Rákóczi FC 2-1 (0-1)

Szombathely, 400 néző, felkészülési labdarúgó-mérkőzés, vezette: Derdák.

gól: Kiss (84.), Tamás (87.), ill. Szakály (32.)

 

A Haladás beszámolója:

"A szombathelyieknél sérülés miatt Yuriy Habovda és Tóth-Gábor Kristóf hiányzott. Pályára lépett viszont csereként a próbajátékon szereplő támadó, Eszlátyi István. Szintén próbajátékon szerepel a Haladásban a korábban Illés Akadémián nevelkedő, többek között Sárváron is futballozó, Németh Erik. A csatár is szünet után játszott.

A kezdés előtt nem sokkal lezúduló eső szerencsére elállt, így a csapatok kifogástalan talajú pályán futballozhattak. A szombathelyiek nagy lendülettel kezdtek, Gaál 12 méteres jobbról leadott lövését védte bravúrral Pogacsics. A vasiak lendületesen futballoztak, egy külső szemlélő nem tudta volna eldönteni, melyik az első és melyik a másodosztályú csapat.  A kapusoknak nem volt komoly dolguk, csak kisebb lehetőségek alakultak ki. A félidő derekán egy bal oldali beadást Németh Márió hét méterről a jobb felső sarok fölé fejelt. A vasiak ügyesen futballoztak, különösen a széleken vezettek szép támadásokat. A 32. percben egy bal oldali szögletet viszont a volt szombathelyi Szakály Attila hét méterről a bal sarokba fejelt (0-1). Kicsivel később Németh Márió bombája süvített el a léc felett. Mezőnyjáték folyt a pályán, kicsit visszaesett a színvonal és az iram. 

A második félidőre teljes sort cserélt Supka Attila, főleg a fiatalok léptek pályára. A küzdelemre nem lehetett panasz, mindkét csapat rendesen odatette magát, de a színvonal jócskán csökkent Majd a félidő derekán két perc alatt három gólt is szerezhettek volna  a vasiak. Megélénkült a meccs, a szombathelyi fiatalok elkapták a fonalat. A 84. percben egyenlített a Haladás: Kiss Bence 24 méterről óriási gólt lőtt a jobb felső sarokba (1-1). Sőt, a 87. percben Petró jobb oldali beadását Tamás nyolc méterről a jobb sarokba helyezte (2-1). Változatos meccsen a Haladás megérdemelten nyert.


Supka Attila: – Végig uraltuk a játékot, erre a teljesítményra lehet építeni."

Legfrissebb híreink