5 vagy 3 csere: nem ezt kérték a csapatok az MLSZ-től

Nem biztos, hogy a következő döntés kedvez majd a csapatainknak.

Forrás:

Nagyon sokat rosszat és ugyanennyi kárt okozott a koronavírus-járvány a világban egészségügyi- és gazdasági szempontból is, ez alól természetesen a labdarúgás sem maradhatott ki. 

Az viszont mindenképpen a járványra adott jó válasznak bizonyult a FIFA részéről, hogy a mérkőzéseken bevezették az 5 csere lehetőségét úgy, hogy ehhez háromszor szakíthatja meg egy-egy adott csapat vezetőedzője a mérkőzést.

Így kevesebb sérülés történt a vártnál, cserébe még élvezetesebbek lettek a találkozók hajrái, a több friss embernek és a több taktikai változtatásoknak köszönhetően.

És ez bizony így volt az NB I hajrájában is, hiszen rengeteg mérkőzés a lefújás pillanatáig nyitott volt, elég csak az utolsó fordulóban megrendezett Loki-Paksra gondolni, amikor a legutolsó pillanatban egy kapufa mentette meg a tolnaiakat a kieséstől, illetve borította kábé gyászba Debrecent.

A FIFA július közepén úgy döntött, hogy a következő egy évben maradhat az öt csere a mérkőzéseken, de arról, hogy ezt alkalmazzák-e az országokban, az adott tagszövetségek döntenek.

 

Az MLSZ a minap meghozta határozatát, a magyar bajnokságok visszatérnek az eredeti, három cserés felálláshoz. És ez azért is érdekes, mert az nb1.hu több forrásból is úgy értesült, hogy még az NB I-es bizottság (ez a csapatokat képviselő fórum) is azt kérte az MLSZ-től, hogy maradjon meg az öt csere lehetősége.

 

A dolog azért is érdekes, mert a FIFA még nem rendelkezett arról (és az UEFA sem), hogy a válogatott mérkőzéseken, illetve a nemzetközi kupameccseken mennyit lehet majd változtatni.

A környező országokban marad az öt csere, és nem nehéz kitalálni, ha minél több tagszövetség így dönt, akkor az UEFA és a FIFA is így fog tenni a direkt a szervezéseik alatt lévő sorozatokban, ami azt eredményezheti, hogy például a magyar klubcsapatok ebből a szempontból hátrányban lesznek, mert nem lesznek annyira pihentek, frissek a játékosai.

Legfrissebb híreink