5 gólt lőttek a kispestiek Bulgáriának

14 honvédos szerepelt eddig a bolgárok ellen.

Forrás: honvedfc.hu

Ha tökéletes hely lenne a világ, akkor most már a Bulgária elleni győzelmet ünnepelve készülne az egész ország a Románia vagy Izland elleni összecsapásra. Azonban a pótselejtezőket elhalasztotta az UEFA a koronavírus-járvány miatt.

A magyar válogatott eddig 22 meccset játszott Bulgária ellen, ezek közül 13 mérkőzésen szerepelt kispesti játékos a válogatottban. 1947-ben Bozsik József volt az első Honvéd-játékos, aki a bolgárok ellen pályára lépett a válogatottban és Pintér Sándor, valamint Kozma Mihály voltak az utolsók 1975-ben.

Bozsik szerepelt a legtöbbször Bulgária ellen, összesen 6-szor és valamennyi meccset végig játszotta. Három meccset játszott Puskás Ferenc és Kozma Mihály, kettőt Machos Ferenc, Tichy Lajos és Pintér Sándor, egyet Grosics Gyula, Kocsis Sándor, Babolcsay György, Faragó Lajos, Kotász Antal, Sipos Ferenc, Kocsis Lajos és Szűcs Lajos.

A kispestiek összesen 5 gólt rúgtak a bolgároknak, Puskás Ferenc és Tichy Lajos 2-t és Kozma Mihály egyet. A magyar válogatottban Bulgária ellen 1957. június 23-án szerepelt egyszerre a legtöbb honvédos, Faragó Lajos, Kotász Antal, Bozsik József, Machos Ferenc és Tichy Lajos, ezt a meccset a válogatott 4-1-re nyerte meg a Népstadionban.

Legfrissebb híreink