4. forduló: extrém hőség és heves zivatarok támadása

Magyarország – Ilyen idő várható azon a meccsen, amire kimész.

Forrás:

A meteorológiai két hete jelezte az extrém hőséget, napok óta arra figyelmeztet, hogy szombaton és vasárnap heves zivatarok is kialakulhatnak. Ezek a tényezők különösen fontosak a focimeccsek miatt is. Játékosok, edzők és szurkolók is jobb, ha felkészülnek.

 

A 4. forduló programja a linkre kattintva érhető el.

 

„Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére

 

HŐSÉG:Szombaton még marad az országos hőség, a Dunántúl nagyobb részén 27, az Alföldön 29 fok feletti napi középhőmérséklet várható. Vasárnap megkezdődik az enyhülés; a Dunántúl északnyugati felén és az Északi-középhegységben már 25 fok alá csökken a napi közép, de délkeleten sem valószínű már 29 fokot meghaladó átlag.

 

ZIVATAR, HEVES ZIVATAR:Ma az Alföld északi részén, majd késő délutántól inkább északnyugaton várható néhol zivatar kialakulása viharos (60-70 km/h) szél kíséretében. Ezeken a tájakon egy-egy intenzívebb zivatar kipattanása sem zárható ki.

 

Éjszaka és vasárnap reggel az északi, északnyugati területeken helyenként, majd napközben egyre inkább délebbre, és már nagyobb számban várható zivatarok kialakulása. Késő délutántól helyenként heves zivatarok is kialakulhatnak, legnagyobb eséllyel a Dunántúl középső területein és az Alföld nyugati részén (lásd a veszélyjelző térképet), ebben azonban viszonylag nagy a bizonytalanság.

 

Heves zivatarban lokálisan 20 mm-t meghaladó csapadékra, 2 cm körüli jégátmérőre, 80 km/h-t meghaladó széllökésekre is számítani kell.

 

2017.08.05. 10:05 Országos Meteorológiai Szolgálat”

Minden részlet a teszt közben elhunyt magyar bíró haláláról - NB1.hu

Minden részlet a teszt közben elhunyt magyar bíró haláláról

Legfrissebb híreink