18 millió eurót is fizettek már az Újpest új csatáráért

Hivatalos bejelentés.

Forrás:

"Bajnokok Ligáját és Európa-ligát megjárt és ott találatokat is szerző támadó érkezett hozzánk.
 
Rendkívül nagy örömünkre szolgál bejelenteni, hogy a mai napon aláírt lila-fehér csapatunkhoz a 2015-ös Afrikai Nemzetek Kupája győztes elefántcsontparti Lacina Traoré. A 28 esztendős játékos utoljára a francia élvonalba tartozó AS Monaco együttesét erősítette, most pedig az NB I mezőnyében bizonyíthat. A 203 cm magas, jobblábas futballista a papírok szignálását követően így nyilatkozott honlapunknak: „Tudom, hogy ez a klub gazdag múlttal, fantasztikus eredményekkel rendelkezik és óriási tradícióval. Minden erőmmel szeretném a csapatot a céljai elérésében segíteni, ezen fogok itt dolgozni” – nyilatkozta új játékosunk a papírok aláírását követően.
 
Traoré ideigazolásában a Global Sport Management Srl-nek és annak ügyvezetőjének, Balaj Mirceanak nagy szerepe volt, köszönjük a segítséget.
 
Újdonsült labdarúgónknak sok sikert kívánunk a Megyeri úton és még több gólt!" - jelentette be az Újpest.
 
Európai pályafutását a Kolozsvári Vasutasban kezdte, 63 találkozón 19 gólt és 6 gólpasszt jegyzett. Kolozsvárról Oroszországba került, a Kubany Krasznodarnál egy szezont húzott le, az Anzsi Mahacskalánál – amely 18 millió eurót fizetett érte – kettőt. 2014 januárjában elvitte az AS Monaco, amely többször is kölcsönadta. Sorrendben az Evertonnak, a CSZKA Moszkvának, a Sporting Gijónnak és az Amiens-nek, majd tavaly nyáron szerződést bontott vele.

Legfrissebb híreink