18 gólt cserélt le a Honvéd edzője a hajrára – elmondta, hogy miért

Kettős feladatuk volt a beküldötteknek.

Harcol a Honvéd a bronzéremért, jelenleg 1 pontos hátrányban van a 3. Debrecen és a 4. Újpest mögött. De ez a sorrend másképpen is kinézhetne, ha mondjuk a kispestiek nyernek Kisvárdán (vagy legyőzik az előző fordulóban a Haladást) és nem 1-1-es döntetlent játszanak helyette.
 
A Honvéd a Filip Holender-Danilo kettőssel kezdett a csatársorban. Előbbi már 10 gólt szerzett a bajnokságban és a magyar válogatottnál is számít rá Marco Rossi szövetségi kapitány, míg utóbbi 7 gólos volt a kezdésig, de a 45+1. percben ő egyenlített ki. 
 
A második félidő legvégén viszont már egyikük sem volt a pályán, mert Supka Attila vezetőedző lecserélte őket. Holender helyett Tischler, míg Danilo helyett Ngog kapott bizonyítási lehetőséget a legvégére (előbbi a 88., utóbbi a 83. percben lépett pályára), de nagyon sokan nem értették, hogy miért, hiszen utóbbi kettő a jó játékkal és a gólokkal is bőven adós.
 
Supka Attila elmondta, hogy mi, miért történt.
 
„A végén azért cseréltem, hogy meg tudjuk tartani elől a labdákat a két magas játékossal, mert fizikálisan erősebbek, mint akiknek a helyeikre beküldtem őket. Az is fontos szempont volt, hogy az ellenfél egy-egy szögletből vagy szabadrúgásból veszélyes lehet a kapunk előtt, mert magas játékosaik voltak a pályán, ezt is próbáltuk kompenzálni. Függetlenül attól, hogy nem adtuk fel annak a reményét, hogy mi tudjuk eldönteni a meccset. Ezt bizonyítja, hogy a végén Ngognak volt lehetősége, de nem egyből lőtt, hanem be akart törni a kapu előterébe, előbbi lett volna a jó megoldás.”
 

Legfrissebb híreink