11,8 milliárdból épül az új Bozsik!

Friss adatok érkeztek az építéssel kapcsolatosan.

Forrás: honvedfc.hu

 

Friss információk érkeztek az új Bozsik-stadion építésével kapcsolatosan. A magyarepitok.hu cikke szerint eredményes volt a közbeszerzés, így a sportlétesítményt nettó 11,8 milliárd forintból kivitelezik Budapest 19. kerületében.

 

A közbeszerzési értesítőből kiderül, hogy a stadiont az UEFA Category 4-es, és az MLSZ I. osztály „A” kategóriának megfelelően kell felépíteni a Puskás Ferenc utca 1-3. alatti, több mint 70 ezer négyzetméteres telken. A tízezer négyzetméteres játéktérrel rendelkező stadion minimum nyolcezer fő befogadására lesz képes a fedett lelátókon. Tartozik majd hozzá továbbá: egy földszint + három emelet magas fejépület, szociális és szolgáltató egységek a lelátó alatt, 438 parkolóhely.

A fejépületben kapnak helyet a sporttechnológiai területek, a VIP helyiségek, a fő kamera- és közvetítő állások, valamint a gépészeti terasz. Az épített pályavilágítás alkalmas lesz HD minőségű közvetítésekhez. A vendégszurkolók bejutását a MÁV vasúti pályája fölött építendő acélszerkezet biztosítja majd.

 

A tervek szerint 2020-ban játszhat a Honvéd az új arénában. 

Legfrissebb híreink