110 év: Böde után Lanzafame - ELŐZETES

Lassan visszatér a brazil csodakapus.

Forrás:

Eljött az idő!

Ezt gondolhatja Giuseppe Sannino, a Honvéd vezetőedzője, Davide Lanzafame, a visszatérő és szinte valamennyi Kispest-drukker.

A vörös-feketék ugyanis még nem nyertek meccset a bajnokságban, két forduló után utolsók, és ez, egész egyszerűen nem mehet így tovább. A Honvéd ma a Kisvárda ellen lép pályára az Új Hidegkuti Nándor Stadionban, a mérkőzésen ünneplik meg a kispestiek a klub 110 éves fennállását (ez az első hazai meccs augusztus harmadika, a valódi születésnap óta), születésnapi műsorokkal és különleges mezzel.

A mez több egyedi elemet is tartalmaz:

– a nyakába arany betűkkel van belehímezve, hogy „Csak a Kispest 1909”

– a legmodernebb technológiával készült dressz hátán halványan az oroszlán is látható

– a piros-fekete hosszanti csíkos mezen a gallér fehér, akárcsak az ujj alsó része

– akárcsak a második és a harmadik számú mezünkön, ezen is megtalálható a jubileumi címer

– a mez hátsó része fekete, amelyre pirossal írjuk fel a játékosok nevét és számát

- a mezen belül lévő címke is a születésnapra utal

- a mezen a Macron új logója látható, a Macron Hero, amely az emberi testet jelképezi, a lendületet és a sebességet szimbolizáló lándzsahegy ihlette.

A Honvéd olasz vezetőedzője is tudja, amit a cikk elején állítottunk, hogy ez így nem mehet tovább:

 

„Meg akarjuk mutatni, hogy nem az a csapat vagyunk, amelyet Pakson láttak a szurkolók, vissza akarunk térni a helyes útra, újra a korábbi színvonalon teljesíteni. Nincs értelme a problémákról beszélni, előre kell tekintenünk, mindenképpen javítani akarunk. A klub miatt, a szurkolók miatt, de leginkább saját magunk miatt”.

 

A Kisvárda eddig két arcát mutatta: küzdelmes mérkőzésen otthon verte meg 1-0-ra azt a Paksot, mely gárda a következő fordulóban megleckéztette a kispestieket. A második körben viszont 4-1-re maradt alul a Loki otthonában. Miriuta László vezetőedző kezdésként elmondta, a Honvéd jobb csapat annál, amit az eddig elért eredményei mutatnak.

 

„A Honvéd jó csapat, jobb annál, semmint két forduló után ne legyen még pontja. Az eddigi szereplésükben szerepet játszhatott, hogy a nemzetközi porondon is érdekelve voltak, ahonnan különös körülmények között búcsúztak, illetve mindkét bajnokijukat idegenben játszották. Számunkra felemás a kép, hiszen a Paks ellen nyertünk, de nem játszottunk igazán jól, Debrecenben kevesebb baj volt a teljesítményünkkel, de ott veszítettünk. Hat vagy hét ziccert nem lehet büntetlenül kihagyni, és azt sem várhatom, hogy örökké Gheorghe Grozav szerezze a gólokat. Ahogy láttam, tavaly is gondot jelentett a csapatnál, hogy csak egy igazán kimagasló gólvágója volt, beszélgettem is a többiekkel, tehát Hugo Secóval, Gosztonyi Andrással és Tischler Patrikkal, hogy tőlük is remélem a gólokat.”

 

És ha már csatárok: ugye a Honvédba visszatért Davide Lanzafame...

 

„Lanzafame remek játékos, és nem lennék meglepve, ha be is vetnék ellenünk szombaton. Böde semlegesítését sikerült megoldanunk, bízom benne, hogy ilyen téren most is eredményesek leszünk, ahogy a meccs végkimenetele szempontjából is”

 

Kisvárdai kémek egyébként arról adtak jelentést, hogy lehet, már ezen a meccsen újra Felipe védi majd a kisvárdaiak kapuját. A brazil a múlt héten már védett, méghozzá a második csapatban.

Legfrissebb híreink