Wolfsburgi teljesítményét ismételné Kijevben a Napoli

Firenze/Kijev – EL: A Sevilla félig-meddig már döntős. 

Forrás:

A címvédő Sevilla szinte már a fináléban érezheti magát, a másik favorit, a Napoli viszont nehéz feladat előtt áll: 1-1-es döntetlenről kezdi meg a labdarúgó Európa Liga elődöntőjének visszavágóját Kijevben, a Dnyipro ideiglenes otthonában.

 

Ide kattints az EL-elődöntők odavágóinak 5 góljáért!

 

Kemény mérkőzés lesz, de magabiztosak vagyunk. Amennyiben sikerül helyzeteket kialakítanunk, fogunk gólokat szerezni – mondta Rafael Benítez, az olasz csapat vezetőedzője, aki emlékeztetett rá, hogy egy körrel korábban tanítványai remekeltek az idegenbeli meccsükön. – Wolfsburgban tudtunk négy-egyre győzni, azt gondolom, hogy most is képesek leszünk hasonlóra.

 

 

Az ukrán együttes fináléba jutása nagy meglepetés lenne. A Dnyipro tavaly július 31-én kezdte meg európai kupaszereplését, még a Bajnokok Ligája selejtezőjében. A harmadik kvalifikációs körben elbukott ugyan az FC Köbenhavnnel szemben, ám átkerült a második számú sorozatba, és azóta szinte megállíthatatlan.

 

Egy hete Nápolyban is bizonyította, hogy ha nem is látványos, de nagyon szervezett és eredményes játékra képes, kiválóan védekezik és kevés helyzetét jó százalékban használja ki. Kijevben abból szempontból kényelmesnek ígérkezik a „hazaiak” helyzete, hogy nem hátrányt kell ledolgozniuk, hanem elsősorban megint stabil védekezésre lesz szükségük.

 

A másik ágon kevesebb izgalomra van kilátás, ugyanis a párharc már szinte eldőlt, mivel a címvédő Sevilla a múlt héten 3-0-ra legyőzte a Fiorentinát. Ilyen eredmény után eddig egyetlen csapatnak sikerült fordítania: tavaly a negyeddöntőkben a Valencia az idegenbeli 0-3 után saját pályáján hosszabbítás után 5-0-ra győzött az FC Basel ellen.

 

(MTI)

 

 

Európa Liga, elődöntő, visszavágók

 

21.05: Dnyipro (ukrán)–Napoli (olasz)

(az első mérkőzésen: 1-1)

 

21.05: Fiorentina (olasz)–Sevilla (spanyol)

(az első mérkőzésen: 0-3)

 

Itt találod a tévéműsort: mikor, hol, melyik meccset nézheted!

Legfrissebb híreink