Wales-Szlovákia: a győzelem után már a magyarokról is beszélt Giggs

Fontos diadalt értékelt a tréner.

Forrás: Catherine Ivill/Getty Images

Mint azt mindenki tudja, Magyarország fordítani tudott a vb-ezüstérmes ellen, és nyert hazai pályán 2-1-re. A mérkőzést követően a százados Dzsudzsák Balázs, és Szalai Ádám is a meghatódva állt a mikrofonok elé, míg az aranylabdás Luka Modric Szalait idéző kritikát fogalmazott meg.
 
Mindeközben első selejtezős ellenfelünk, Szlovákia Gareth Balék ellen lépett pályára. A mérkőzésen egy gól született, melyet Dárdai játékosának, Peter Pekaríknak a hatalmas hibája előzött meg. A találatot Dan James szerezte.
 
Ryan Giggs, a walesi válogatott szövetségi kapitánya elismerte, hogy nagyon-nagy szükségük volt arra, hogy nyitómeccsükön győzelemmel kezdjenek. A walesiek és a magyarok diadalával négyes holtverseny alakult ki az élen két fordulót követően.
 
– Próbálod a meccs előtt nem figyelembe venni, de amikor Horvátország és Szlovákia is győzelemmel rajtol, akkor neked is ezt kell tenned, – kezdte Giggs. – Elvégeztük a feladatot, és boldogok vagyunk, hogy győzelemmel tudtunk kezdeni, főleg ilyen nyomás alatt. A végén nagyon meg kellett érte dolgoznunk, de összességében elégedett vagyok az eredménnyel. Próbálsz nem nagy ügyet csinálni belőle, de nem akartunk a júniusi két idegenbeli meccsünkre pontok nélkül vagy csak egy ponttal menni.
 
Az első válogatott gólját szerző Dan James egyetértett a kapitánnyal, és hangsúlyozta, tudták, hogy mi forog kockán.
 
– Azzal, hogy a többi csapat is szerzett már pontokat, nekünk is muszáj volt győzelemmel kezdenünk, – mondta a játékos. – Ez egy jó eredmény, két nehéz meccsünk is lesz a nyáron, szóval jól fel kell készülnünk.
 
Giggs amiatt is reményét fejezte ki, hogy örömet tudtak szerezni szurkolóiknak, kiemelve, hogy a legutóbbi selejtezőkön a Cardiff City Stadium egy erőd volt, és ezt szeretnék újra megteremteni.
 
A csapat legnagyobb sztárja Gareth Bale a csapat teljesítményét dicsérte, kiemelve, hogy ilyenkor az a minimum, hogy 110 százalékot adnak bele. Hozzátette, egységként működtek nagyon jól, és így kell folytatniuk.
 
Wales június 8-án Horvátországban, majd 11-én Magyarországon folytatja szereplését.
 

Legfrissebb híreink