Vidi-Reims: kint rekedt szurkolók voltak a legjobbak - a 11-ESEK TÖRTÉNETE

Kovácsik hőssé vált.

Forrás: MTI

MOL Fehérvár-Stade de Reims 0-0 11-esekkel 4-1

A fehérváriak az ír Bohemians és a máltai Hibernians búcsúztatása után a Reims csapatát fogadták az El-selejtező harmadik fordulójában. A Vidi ellenfele Európa egyik topbajnokságában (a franciában) edződik, ennek ellenére az első félidőben Márton Gábor legénysége tartotta a lépést a gallokkal, sőt, a hazaiak előtt adódtak a veszélyesebb szituációk. Az 58. percben Bolla tálalt Nego elé, de a légiós nagy helyzetben csúnyán a kapu fölé küldte a labdát. A második játékrész sem hozott gólt, így jöhetett a ráadás. A túlórában sokáig mindkét gárda a biztonságot helyezte előtérbe, de a 105. minutumban Kovácsiknak nagyot kellett védenie. Tíz perccel később Foket megkapta a második sárgáját, így 10 emberre fogyatkozott a Reims. Az emberelőnyét nem tudta kihasználni a magyar csapat, így jöhettek a tizenegyesek. Az "orosz rulett" során Kovácsik megbabonázta a franciákat. 

A meccset egyébként zárt kapuk mögött rendezték meg, de a fehérvári drukkerek a stadionon kívülről buzdították a szeretett csapatukat. A hangulat remek volt, ezt tükrözi, hogy még a pirotechnikai eszközök füstje is beszállt az arénába. 

A MECCS KULCSMOMENTUMA: A VIDI HOZZÁÁLLÁSA

Sokan a sorsolás után talán leírták a fehérvári csapatot, hiszen a Reims színvonalasabb bajnokságban játszhat hétről hétre. Ennek ellenére a magyar csapat tagjai nem jöttek zavarba, ha lehetőségük nyílt, bátran szövögették az akcióikat.

A MECCS FŐSZEREPLŐJE: KOVÁCSIK ÁDÁM

A büntetők során a Vidi kapusa megbabonázta a franciák két játékosát is, így főszereplővé vált az összecsapáson. 

A 11-ESEK TÖRTÉNETE:

Evandro kezdte a párharcot, bár a lövésén rajta volt Rajkovics, de hárítani nem tudott. Bezzeg Kovácsik kibabrált Diával. A következő körben Stopira lába nem remegett meg, Kovácsik ezúttal Abdelhamid eszén járt túl. A folytatásban Hodzic is betalált, Konan pedig megtörte a jeget (3-1). Az i-re a pontot végül Nego tette fel.

A KÖVETKEZŐ FELADAT:

A Vidi a Standard Liege-Vojvodina párharc győztesével csaphat össze a csoportkörért, míg a Reims búcsúzott a sorozattól. 

JEGYZŐKÖNYV:

EURÓPA-LIGA
SELEJTEZŐ, 3. FORDULÓ
MOL FEHÉRVÁR FC–STADE DE REIMS (francia) 0–0 – tizenegyesekkel 4–1
Fehérvár, Mol Aréna Sóstó, zárt kapuk mögött. V:
Jug (szlovén)
MOL FEHÉRVÁR: Kovácsik – Fiola, Musliu, Stopira, Bolla – Nego, Houri, Nikolov, Hangya – Zivzivadze (Evandro, 68.), Petrjak (Hodzic, 75.). Vezetőedző: Márton Gábor
REIMS: Rajkovics – Foket, Faes, Abdelhamid, Konan – Berisha (El Bilal Touré 79.), Munetsi, Chavalerin – Zeneli (Sierhuis, 62.), Dia, Kutesa (Donisz, 69.). Vezetőedző: David Guion
Kiállítva: Foket (115.)

FRISSÍTÉS:

Legfrissebb híreink