Vidi-Petrocub: nem kegyelmeztek a fehérváriak

A visszavágó formalitásnak tűnik.

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

MOL Fehérvár-Petrocub Hincesti 5-0

A MÉRKŐZÉS KULCSMOMENTUMA: AMBROS KAPUFÁJA

A 18. percben meghűlhetett a hazai szurkolók ereiben a vér, hiszen a vendégek játékosa, Ambros 16 méterről tüzelt, és csak néhány centit tévedett, a labda a kapufán csattant. Ekkor még 0-0 állt az eredményjelzőn, vagyis ha Ambros lökete beakad, teljesen másképp is alakulhatott volna az összecsapás.

A MÉRKŐZÉS FŐSZEREPLŐJE: DÁRDAI PÁL

A Vidi játékosa csak egy félidőt töltött a pályán, de ezt az időt divatos szóval élve "kimaxolta". Ő kezdte meg a gólgyártást, aztán a harmadik találatnál ő végezte el a szögletet, amelynek a végén Stopira fejelt a kapuba.

GÓLOK TÖRTÉNETE:

20. p.: Hangya passza után Dárdai lőtt a tizenhatoson belülről, a vendégek kapusa nem tudta megfogni a labdát csak kiütni, a lecsorgó pedig Kodro harciasságának köszönhetően Dárdai elé került, aki négy méterről jobbal a kapuba passzolt. 1-0!

23. p.: Kodrót Avram kaszálta el a tizenhatoson belül, jogos tizenegyes! Kodro végezte el a tizenegyest, a kapu jobb oldalát vette célba, a kapus érezte az irányt, de védeni nem tudott. 2-0!

35. p.: Dárdai szöglete után a berobbanó Stopira az ötös környékéről a földre fejelte a labdát, ami a vendégek kapujának jobb felső sarkába pattant. 3-0!

66. p.: Funsho jobbról az alapvonal közeléből adott középre, Petrjak pedig kb 3 méterről lőtte a kapu közepébe a labdát. 4-0!

87. p.: Petrjakot buktatták a tizenhatoson belül, újabb tizenegyeshez jutott a Vidi. Zivzivadze a kapu közepét nézte ki magának, a kapus rajta volt a próbálkozáson, de a hárítás nem jött össze. 5-0!

KÖVETKEZŐ FELADAT: 

A Vidi vasárnap a Honvéddal csap össze az NB I-ben, a Petrocub pedig hazája bajnokságában a Dacia Buiucanit látja vendégül. A visszavágót jövő csütörtökön rendezik meg. 

JEGYZŐKÖNYV:

Konferencia-liga, selejtező, 3. forduló, első mérkőzés: 
MOL Fehérvár FC - Petrocub Hincesti (moldovai) 5-0 (3-0)
Székesfehérvár, 3365 néző v.:
Thorarinsson (izlandi)
gólszerzők: Dárdai (20.), Kodro (23., 11-esből), Stopira (35.), Petrjak (66.), Zivzivadze (88., 11-esből)
sárga lap: Sabanov (55.), Petrjak (66.), Kojnok (83.), illetve Avram (22.), Jardan (40.), Cotogoi (45+2.), Revenco (88.)
MOL Fehérvár: Kovács D. - Nego (Kojnok, 82.), Fiola, Stopira, Sabanov, Hangya - Bumba (Pokorny, 71.), Rúben Pinto (Makarenko, 62.) - Dárdai P. (Bamgboye, a szünetben), Kodro (Zivzivadze, a szünetben), Petrjak
Petrocub: Avram - Revenco, Platica, Mudrac, Jardan, Bejan (Lupan, 30.) - Cotogoi, Potirniche (Graur, 71.), Iosipoi - Cojocaru (Fedorov, 73.), Ambros

Az MTI összefoglalója:

Kiegyenlített játékot hozott az első negyedóra, majd a vendégek Ambros révén kapufát rúgtak, ami felébresztette a hazaiakat, akik két perccel később Dárdai Pál góljával megszerezték a vezetést. Nem kellett sokat várni a következő fehérvári találatra sem, Kodro büntetőből volt eredményes. A Fehérvár a szünetig háromgólosra növelte előnyét, miután Stopira egy sarokrúgásból gólt fejelt.
    
Fordulást követően sem vett vissza a lendületből a Vidi és egy formás támadás végén Ivan Petrjak megszerezte a negyedik fehérvári találatot is. A Petrocub ebben a játékrészben elvétve jutott el a hazai kapuig, veszélyes helyzete sem volt. A hajrában a Fehérvárnak több lehetősége akadt az ötödik gól megszerzésére, végül Budu Zivzivadze büntetőjével sikerült igen megnyugtató előnyt szerezni a visszavágóra.

Összeomlás - Alexei Savinov értékelése:

Legfrissebb híreink