Vidi-Chelsea: feladattal bízta meg a magyar újságírókat Marko Nikolics

Humoránál és elemében volt.

Forrás:

Marko Nikolics, a Vidi vezetőedzője nem tűnt feszültnek, de éppen elesettnek sem a holnapi meccs előtti sajtótájékoztatón. Sőt, ismét humoránál volt. Amikor azt kérdezték tőle, milyen taktikával lép majd pályára a Chelsea ellen, azt kérte a magyar újságíróktól (angol zsurnaliszta nem volt jelen a fehérváriak sajtótájékoztatóján), hogy legalább ők legyenek vele és a csapatával. Majd hatalmas kéréssel fordult a jelenlévőkhöz, arra bíztatott mindenkit, hogy ezt kérdezzék meg a londoniak esti sajtótájékoztatóján is, és ha erre azon az összejövetelen bárki is őszintén válaszol, akkor azonnal hívja őt fel valaki telefonon.
 
Nikolics tehát igazi vezérszerepben tündökölt. Magabiztosnak és elszántnak tűnt, olyannak, amilyennek a csapatának kell majd lennie holnap. Elmondta, hatalmas meccs lesz a világ egyik legjobb csapata ellen, remek pályán, remek közönség előtt.
 
A szerb szakember elmesélte, figyeli a híreket, melyek arról szólnak, hogy milyen erősségű Chelsea ellen játszanak majd, de kijelentette, nem tulajdonít túl nagy jelentőséget ezeknek a feltételezéseknek, mert mint leszögezte, a londoniaknál nincsen A és B csapat, mert minden felállásban ugyanolyan erősek.
 
A játékosait viszont kellően fényezve, kiemelte eddigi érdemeiket, mert mint mondta képesek lehetnek az újabb csodára. Nikolics véleménye szerint ugyanis csoda az, hogy egy magyar csapat odáig eljutott, hogy az El-csoportkör utolsó meccse előtt van még továbbjutási esélye. Nagyon határozott volt akkor, amikor azt mondta, ez nem a véletlen műve, mert megdolgoztak érte.
 
A Vidinek nem csak a saját kezében lesz holnap a sorsa. Nikolics ezzel kapcsolatban kijelentette, ha a Chelsea vezet 2-0-ra, nincs értelme foglalkozni a másik mérkőzéssel, de ha a budapesti találkozón a meccs végén, mondjuk a hatvan vagy a hetvenedik perctől kezdve még mindig olyan az eredmény, akkor rátekintenek a BATE mérkőzésére. Ennél a pontnál ismét elemében volt, mert azt mondta mosolyogva, a lelátóról úgyis végig kapják majd a jelzéseket.
 
Az Újpest elleni vereséget követő elemzésében rámutatott, már az energiatartalékaik vége felé járnak, de biztosított mindenkit, a Chelsea és a Fradi ellen is teljes erőbedobással tudnak majd harcolni és küzdeni a játékosai. A holnapi találkozóval kapcsolatban elmondta, meleg szívvel, de hideg fejjel kell harcolniuk, mert ha nem így tesznek, akkor a Chelsea megbünteti őket.
 
Nikolics ismét kijelentette, hatalmas dolog, hogy a Vidi idáig eljutott klubépítés közben. Mint emlékeztett, első lépésként megszerezték a bajnoki címet, majd jöttek a selejtezők, elkészült a stadionjuk, most meg ott tartanak, hogy van esélyük a továbbjutásra a csoportkörből az utolsó meccs előtt. Elmesélte, hogy a klub alkalmazottai is egyre jobban átérzik azt, hogy mennyivel másabb így dolgozni.
 
Azokat a kérdéseket viszont nem akarja elfogadni, melyek arra vonatkoznak, hogy az El-továbbjutás vagy a bajnoki cím megszerzése a fontosabb, mert minden sorozatban a maximumra törekednek, még a Magyar Kupában is.
 
 
 
 
 

Legfrissebb híreink