Vb2022: újabb változás

Sok még a kérdőjel.

Forrás:

KITEKINTÉS A NAGYVILÁGBA!

A koronavírus-járvány átírhatja az észak- és közép-amerikai régió (CONCACAF) megszokott labdarúgó világbajnoki selejtezős menetrendjét - jelezte az MTI.

A szervezetet vezető Victor Montagliani egy szerdai interjúban úgy fogalmazott, a szokványos, hatcsapatos, körmérkőzéses selejtező (Hex) helyett másfajta formátumban dőlhet el, mely csapatok utazhatnak jövő novemberben Katarba.

"Figyelembe véve a lehetőségeket, az eddig történteket és az ez utánra várt eseményeket, a jelenlegi selejtezős formátumon valószínűleg változtatnunk kell" - jelentette ki Montagliani. Hozzátette, a Hexet vélhetően nem fogják tudni megtartani, így több csapat részvételével, egyenes kieséses rendszerben rendezik majd meg a kvalifikáció végső szakaszát.

Az eredeti formátum szerint a FIFA-világranglista alapján a zóna hat legmagasabban rangsorolt együttese, Mexikó, az Egyesült Államok, Costa Rica, Jamaica, Honduras és El Salvador nemzeti csapatainak maradt volna esélye a kijutásra, így azonban például a rangsorban hetedik Kanadának is lesz lehetősége erre.

"Harmincöt válogatottunk van, de amíg nem tudjuk, a nemzetközi szövetségtől pontosan hány játéknapot fogunk kapni, nehéz megmondani, milyen lesz a lebonyolítás" - tette hozzá a CONCACAF-elnök.

A zónából a legjobb három kijut a katari világbajnokságra, míg a negyedik pótselejtezőt vív.

Legfrissebb híreink