Vb-selejtezők: egy fradista volt Szlovákia hőse Oroszország ellen

Egy másik légiós viszont nem örülhetett.

Forrás: futbalsfz.sk

ÍME, A FERENCVÁROS BEJELENTÉSE:

,,Egy 0-0-s és egy 2-2-s döntetlen után Szlovákia az eddig hibátlan teljesítménnyel a „H” csoport élén álló Oroszországot fogadta a világbajnoki selejtezősorozat harmadik fordulójában, ahol Róbert Mak kezdőként lépett pályára. Játékosunk a 38. percben előbb egy gólpasszal, majd a második félidőben egy góllal hálálta meg a szövetségi kapitány bizalmát, ezzel beállítva a 2-1-es végeredményt. Makot a 76. percben cserélte le Stefan Tarkovic.

A szlovén válogatott a horvátok 1-0-s legyőzése és az oroszok ellen 2-1-re elveszített találkozó után Cipruson lépett pályára. Az első két mérkőzéshez hasonlóan ezúttal is a kezdőcsapatban kapott helyet Miha Blazic. Védőnk végig a pályán a volt, de Szlovénia 1-0-s vereséget szenvedett.

Lejátszotta utolsó csoportmérkőzését is U21-es válogatottunk a részben hazai rendezésű Európa-bajnokságon. Ezúttal a továbbjutásért harcban álló Hollandia volt az ellenfél. A románok ellen gólt szerző Csonka András csak a kispadon kezdett, de Gera Zoltán az 52. percben, 3-0-s holland vezetésnél őt is pályára küldte. A magyar válogatott Bolla büntetőjével még szépített, de Hollandia végül 6-1-re győzött.

A norvég válogatott azok után, hogy 3-0-ra legyőzte Gibraltárt és 3-0-s vereséget szenvedett Törökország ellen, ezúttal Montenegró vendégeként lépett pályára. Csatárunk, a Gibraltár ellen élete első válogatott meccsén pályára lépő Tokmac Nguen ezúttal nem játszott, csapata azonban 1-0-s győzelmet aratott Montenegróban."

Legfrissebb híreink