nb1.hu

Vb: a szerb kapitány már az Eb-selejtezőre hangolt – reakció

A magyarok válogatottal is összecsap Szerbia.

Pénteken lezárult a csoportkör a katari világbajnokságon. A G-csoport nagy izgalmakat tartogatott, végül a brazilok mellett a svájciak léptek tovább. Szerbiának is volt sansza a továbbjutásra, ám nem bírt Svájccal, a találkozót 3-2-re veszítették el a szerbek.  A szerbek végül nyeretlenül zárták a tornát, Kamerunnal döntetlent játszottak, a braziloktól és a svájciaktól nem tudtak pontot lopni. 

A vereséget követően Dragan Sztojkovics már a közelgő Eb-selejtezőről is beszélt:

"Nem lehetünk elégedettek a vb-n elért eredményünkkel, de tekintettel azokra a problémákra, amelyekkel ide érkezésünk előtt, majd az itt tartózkodásunk során szembesültünk, együttesen már túl sok volt ahhoz, hogy megbirkózzunk velük. Ennek ellenére őszintén ráztam meg a játékosaim kezét, akiknek azt is mondtam, hogy fel kell emelniük a fejüket, mert minden tőlük telhetőt elkövettek és a maximumot nyújtották. Végig küzdöttek, harcoltak, csak ezen a szinten ez önmagában már nem elég. Ami a jövőnket illeti, márciusban megkezdjük szereplésünket az Európa-bajnoki selejtezősorozatban, és nagy vágyunk, hogy továbbjussunk" – idézi a szerb szövetségi kapitányt az MTI.

A szerbek a G-csoportban küzdhetnek meg a továbbjutásért, ebben az ötösben szerepel még Montenegró, Litvánia és Bulgária mellett Magyarország is. A szerbekkel először szeptember 7-én csapunk össze idegenben, majd október 14-én hazai környezetben fogadjuk őket. 

VILÁGBAJNOKSÁG, KATAR
CSOPORTKÖR, 3. FORDULÓ
G-CSOPORT
Szerbia–Svájc 2–3 (2–2)
Doha, 974 Stadion, 41 378 néző. Vezette:
Rapallini (argentin)
SZERBIA: V. Milinkovics-Szavics – Pavlovics, Veljkovics (Gudelj, 55.), Milenkovics – A. Zsivkovics (Radonjics, 78.), Sz. Milinkovics-Szavics (Ne. Makszimovics, 68.), Lukics, Kosztics – Tadics (Djuricsics, 78.), A. Mitrovics, Vlahovics (Jovics, 55.). Szövetségi kapitány: Dragan Sztojkovics
SVÁJC: Kobel – Widmer, Akanji, Schär, R. Rodriguez – Sow (Ed. Fernandes, 69.), Freuler, G. Xhaka –Shaqiri (Zakaria, 69.), Embolo (Okafor, 90+6.), R. Vargas (Fassnacht, 83.). Szövetségi kapitány: Murat Yakin
Gólszerző: A. Mitrovics (26.), Vlahovics (35.), ill. Shaqiri (20.), Embolo (44.), Freuler (48.)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek