Van Basten technikai fejlesztésekért felel majd a FIFA-nál

Zürich - A háromszoros aranylabdás idő előtt távozott a válogatottól.

Forrás:

A holland válogatott edzői stábjából távozó Marco van Basten a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) technikai fejlesztésekért felelős vezetőjeként dolgozik a jövőben.

 

A FIFA közlése szerint az 51 éves Van Basten a jövő héten kezdi meg a munkát, s hozzá tartozik majd valamennyi technikai terület, a labdarúgás technológiai fejlesztésétől a bíráskodásig. 

   

"Nagy megtiszteltetés számomra ez a kinevezés" - idézte a FIFA honlapja a játékosként háromszoros aranylabdás szakembert, akit Gianni Infantino, a szervezet elnöke, illetve egykori játékostársa, a főtitkár-helyettes Zvonimir Boban fogadott pénteken a szövetség zürichi központjában.

 

"Büszke vagyok, hogy a FIFA központjában dolgozhatok, remélem, munkámmal sikerül hozzájárulnom ahhoz, hogy a labdarúgás a világ elsőszámú sportja maradjon."   

   

Van Basten eredetileg az év végéig maradt volna a holland válogatott mellett - ahol Danny Blind szövetségi kapitány segítőjeként tevékenykedett -, de a holland szövetség csütörtökön bejelentette, hogy már az októberi világbajnoki selejtezők előtt elhagyja az edzői csapatot.

Legfrissebb híreink