Valóban kiégett az MU valaha volt legeredményesebb csatára?

Manchester – Wayne Rooney még mindig csak 31 éves.

Forrás:

 

Wayne Rooney csillaga sajnos már leágazóban van, hiszen már a Manchester United sem az angol klasszisra épít, ami sajnálatos, hiszen nagyszerű karriert tudhat maga mögött. Sajnos azonban nagyon korán égett ki, ami köszönhető annak is, hogy szemtelenül fiatal volt, amikor bemutatkozott, hiszen még 17 se volt. Talán ennek is köszönhető, hogy 31 évesen sokkal, de sokkal idősebbnek gondoljuk, hiszen már lassan 14 éve ott van a legjobbak között.

 

A legjobb éve egyértelműen a 2010/11-es szezon volt, amikor 27 góllal zárt a Premier League-ben, 7 gólpassz mellett. Ekkor volt a csúcson, onnantól kezdve azért még 3-4 évig a Manchester United, és a válogatott húzóembere volt. ’12/13-ban 12 gól/10 gólpasszal zárt, majd egy évvel rá a Bajnokok Ligájában remekelt, ám akkor előkészítőként, hiszen 8 gólt készített elő. 2014/15-ben már nem szerepelt a MU a BL-ben, ami már egy jelzés volt, hogy talán egy korszak zárult le, aminek Rooney is termékeny részese volt. A PL-ben még mindig 10 gól felett termelt, hiszen 12-vel zárt, de azért hozzá kell tenni, hogy a nagyobb csapatok közül csak az Arsenalnak és a Liverpoolnak talált be.

 

Mourinho kommentálta Neymar lehetséges érkezését - NB1.hu

A következő évben nagyon lebőgtek a Bajnokok Ligájában, ahol csak egyszer volt eredményes, hol vannak már azok az idők, amikor 8 gólpasszal zárt…

 

Ekkor zárt 10 gól alatt, amire 10 év alatt egyszer sem volt példa, igaz, hogy itt már sok sérülése is volt, de ekkor lehetett végleg kijelenti, hogy Rooney innen csak lefele fog menni. Pedig korszakos zsenije a Unitednek, aki ötszörös Premier League győztes, egyszeres Bajnokok Ligája győztes, egyszeres FA Kupa győztes és Klubvilágbajnok is volt szeretett csapatával.

 

Nagy László

Legfrissebb híreink