Unai Emery: „Antonio Puertáért kellett megnyernünk ezt a trófeát”

Bázel – Klopp szerint a Liverpool erősebben fog visszatérni Európába.

Forrás: dailymail.co.uk

Az Európa Liga szerda esti döntőjét követően a Liverpool és a győztes Sevilla trénere is egyetértett abban, hogy a második félidő eleje volt a finálé fordulópontja.

 

„Szeretjük ezt a sorozatot, szinte olyan, mintha nekünk találták volna ki – mondta Unai Emery a Sevilla mestere. – A Liverpool az első félidőben mentálisan fölénk nőtt, de sikerült ezt megfordítanunk. Az első gólt követően sokkal magabiztosabbak lettünk. Félidőben rendet tettünk a fejekben, támadólag léptünk fel, önmagunkat adtuk."

 

Az Európa Liga trófeáját egymás után harmadszor összességében ötödszörre elhódító andalúzok edzője egyelőre élvezi a sikert, de hamarosan a Barcelona elleni kupadöntőben lesznek érdekeltek.

 

„Az igazi siker az, amit az idáig vezető úton tettünk. Élveztük a nemzetközi szereplést, most pedig azt, hogy újra mi vagyunk a bajnokok. Meg kell élnünk ezeket a pillanatokat, de közben már gondolnunk kell a vasárnapi Király-kupa döntőjére is.

 

Liverpool nagyszerű csapat, ki kellett találnunk valamit a félidőben. A rajongóink fantasztikusak voltak, értük és Antonio Puertáért kellett megnyernünk ezt a trófeát" – mondta Emery, aki megemlékezett duplázó csapatkapitányáról is.

 

„Coke bármire képes. Ha előre állítom, akkor betalál. Én jobban hiszek benne, mint ő saját magában."

„Sokadszor mutattuk meg, hogy képesek vagyunk felállni. Unai Emery a félidőben azt sulykolta belénk, higgyük abban, amit elterveztünk. A második félidő csodálatosan indult, gyorsan betaláltunk, ezt követően félelmetesen játszottunk. És a szurkolóink! A Sevilla nekik köszönhetően vált naggyá. Úgy játszottunk, mintha ez lett volna az utolsó meccsünk."

 

A vesztes fél, a Liverpool német menedzsere, Jürgen Klopp szerint is a szünet utáni pillanatok hozták meg a fordulatot. "A Sevilla első gólja volt a kulcs. Ezután elvesztettük a hitünket. Oda lett, amit felépítettünk. Időnként megmutattuk, mire vagyunk képesek, de csak rövid ideig."

 

„Csalódottak vagyunk és frusztráltak. A következő szezonban nem leszünk ott a nemzetközi porondon, de még erősebben fogunk visszatérni."

 

Klopp elmondta, hogy szerinte a vitatott helyzeteknél mindannyiszor az ő kárukra ítélt a bíró, így például az első félidőben les miatt meg nem adott góljuknál, vagy a második játékrészben Coke második találatánál, amikor a játékvezető felülbírálta asszisztensét.

Kopp edzői pályafutása során sorozatban az ötödik döntőjét veszítette el.

 

Életem során, már egy csomó szerencsében volt részem. Itt vagyok most is, én vagyok a Liverpool edzője. Bele fogok adni mindent, hogy további döntőkben szerepeljünk. Nem ez a legrosszabb dolog az életben, de az biztos, hogy fáj."

 

 

Kevin Gameiro a szerdai döntőben szerzett találatával holtversenyben a dortmundi Pierre-Emerick Aubameyanggal a harmadik helyen végzett a labdarúgó Európa Liga góllövőlistáján.

 

Az élen az Athletic Bilbao csatára, Aritz Aduriz zárt tíz góllal. A 35 éves futballista meg is győzte teljesítményével Vicente del Bosque spanyol szövetségi kapitányt, aki őt is jelölte 25 fős Európa-bajnoki keretébe.

 

Az EL góllövőlistájának élcsoportja:

 

10 gól: Aritz Aduriz (spanyol, Athletic Bilbao)

9 gól: Cédric Bakambu (kongói, Villarreal)

8 gól: Pierre-Emerick Aubameyang (gaboni, Borussia Dortmund), Kevin Gameiro (francia, Sevilla)

6 gól: Raúl Bobadilla (paraguayi, Augsburg), Érik Lamela (argentin, Tottenham Hotspur)

Legfrissebb híreink