Újra szövetségi kapitány lett a Fradi téli igazolásának az apja

Hivatalos bejelentést tettek a felek.

Forrás:

Marc Wilmots veszi át a helyét Carlos Queiroznak az iráni labdarúgó-válogatott élén. A belga tréner szerdán reggel érkezett meg Teheránba, és hivatalos források szerint még a nap folyamán kinevezik. Az állami televízió közvetítette Wilmots reptéri érkezését.
 
Az Irna iráni hírügynökség úgy tudja, hogy Wilmots megbízatása a 2022-es világbajnokság végéig szól, és évente 1,2 millió dollárt (346 millió forint) fog keresni.
 
A portugál Queiroz közel nyolcévnyi iráni kapitánykodás után január végén mondott le az Ázsia Kupán Japánnal szemben 3-0-ra elveszített elődöntőt követően, majd februárban a kolumbiai válogatott szövetségi kapitánya lett. Az ötvenéves Wilmots korábban volt a belga és az elefántcsontparti válogatott szakvezetője.
 
A belga fia egyébként a utánpótlás-válogatott Marten Wilmots, aki télen lett a Fradi játékosa. A fiatal támadó középpályás korábban a Sint-Truiden, a Standard Liége és az olasz Avellino játékosa volt. Pályára lépett a belga U17-es és U18-as válogatottban is, utóbbiban egy gólt szerzett.

Legfrissebb híreink