UEFA: Az MLSZ által is támogatott elnökjelöltnél maradna a 24 csapatos Eb

Európa – Aleksander Ceferin beszélt a világbajnokságot érintő bővítési tervekről is.

Forrás: skysports.com

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) élére pályázó szlovén Aleksander Ceferin szerint nagyszerű az új, 24 csapatos Európa-bajnoki rendszer, ezért biztosan nem változtatna rajta, akkor sem ha jövő héten őt választják meg elnöknek.

 

A jelenleg a szlovén szövetség első embereként dolgozó sportvezető az olasz La Gazzetta dello Sport című sportnapilapnak beszélt terveiről, melyek között a kontinensviadalról is elmondta véleményét.

 

"Az Eb 24 csapattal remek, a drukkerek között is sikert aratott, igaz, talán egy kicsit hosszú így a torna"- mondta Ceferin, akit a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) is támogat az UEFA tisztújításán. "A mostani formájában ráadásul a kisebb országoknak is több lehetőségük van kijutni rá." 

 

Ceferint ennek kapcsán kérdezték a nemzetközi szövetség (FIFA) svájci-olasz elnökének, Gianni Infanitónak a világbajnokságot érintő bővítési tervéről is, mellyel kapcsolatban már kevésbé volt lelkes, szerinte ugyanis a résztvevők számának 32-ről 40 válogatottra növelésével már "egy kicsit túl sok lenne".

 

A szlovén elnök a lapnak elárulta, hogy úgy érzi, jó helyzetből várja a jövő hét szerdai választást, ám nem akarja elbízni magát.

 

"Úgy érzem, én vagyok az esélyes, ugyanakkor még senki nem nyert addig, amíg meg nem választották"- jegyezte meg Ceferin, akinek a holland Michael van Praaggal, illetve az UEFA jelenlegi spanyol alelnökével, Angel Maria Villarral kell megküzdenie az elnöki posztért az athéni kongresszuson.

 

További tervei közül kiemelte, hogy az UEFA elnökeként elsődleges kérdésként kezelné a stadionokon belüli biztonság megoldását. Szerinte az UEFA nem tehet úgy tovább, mintha nem létezne ez a probléma. Ezzel kapcsolatban a franciaországi Eb-n történtekre is emlékeztetett, melyen több mérkőzésen is botrányos jelentek játszódtak le a lelátón.

 

A Bajnokok Ligája utóbbi hetekben felmerült reformjáról még nem tudott konkrétumokat mondani, mert - amint jelezte - még nem látja a teljes képet ez ügyben. A kontinens topcsapatait tömörítő Európai Szuperliga létrehozását felvető javaslatot viszont az "UEFA elleni háborúnak" titulálta.

Legfrissebb híreink