U21-es Eb: eldőlt, hogy lehetnek-e nézők Geráék csoportmeccsein

Az MLSZ adott tájékoztatást.

Forrás: MLSZ/Twitter

Az MLSZ a Twitteren a következő bejelentést tette:

"Zárt kapuk mögött fogják játszani az U21-es Európa-bajnokság márciusi csoportmérkőzéseit. Az UEFA a jelenleg érvényes szlovén és magyar járványintézkedések alapján döntött így. A júniusi egyenes kieséses szakasz vonatkozásában később döntenek."

A Gera Zoltán irányította magyar válogatott egyébként az A-csoportban a németekkel, a románokkal és a hollandokkal fog összecsapni. A kvartettekből az első két helyezett jut tovább. 

Hazánkban Budapesten, Győrben, Székesfehérváron és Szombathelyen rendeznek meccseket. 

FRISSÍTÉS:

19.15:

Az MLSZ hivatalos weboldalán a következő közlemény olvasható:

"A részben hazai rendezésű U21-es Európa-bajnokság márciusi csoportkörében a koronavírus-járvány miatt nézők nélkül, üres stadionokban lépnek pályára az U21-es válogatottak.

Az UEFA a jelenleg érvényes szlovén és magyar járványintézkedések alapján úgy döntött, hogy zárt kapuk mögött lehet csak megrendezni az U21-es Európa-bajnokság csoportkörét márciusban.

A Gera Zoltán vezette magyar csapat március 24-én a németekkel mérkőzik meg Székesfehérváron, három nappal később a románokkal találkozik a Bozsik-stadionban, majd 30-án, az utolsó csoportmérkőzésen Hollandia lesz az ellenfél Székesfehérváron. Az M4 Sport a magyar együttes mindhárom találkozóját élőben közvetíti.

Az UEFA figyelemmel kíséri a járványhelyzet alakulását a két rendező országban, Szlovéniában és hazánkban, és a kiesési szakaszhoz közeledve fog arról dönteni, hogy a júniusi összecsapásokon már lehetnek-e nézők a stadionokban."

Legfrissebb híreink