Továbbjutott a DAC az Európa-ligában: Storck reménye - REAKCIÓ

Fontos siker volt ez a klubnak és a szurkolóknak.

Forrás: dac1904.sk/hu

A Dunaszerdahely az első akadályt sikerrel vette az Európa-liga selejtezőjében. Bernd Storck együttese az izlandi Hafnarfjördur otthonában aratott 2-0-s győzelmet, a DAC góljain Balic és Ramirez osztozott.

A magyar válogatott egykori szövetségi kapitánya abban bízik, hogy a következő körben nem kell ennyit utazniuk. Storck hozzátette, ez a siker a klubnak és a szurkolóknak is nagyon fontos.

"Nagyon örülünk, hogy bejutottuk a második fordulóba. Remek játékkal rukkoltunk elő, és már az első perctől kezdve kezünkben tartottuk a meccset. Próbáltuk játszani a focit, igyekeztünk dominálni. Tudtuk, hogy az ellenfelünk erős csapat, hiszen a harmadik helyen áll a hazai bajnokságban. Sok meccsét megnéztük videón. Magabiztosak voltunk, és megvolt a kellő önbizalmunk. Helyzeteket dolgoztunk ki, és nyomás alá helyeztük a hazaiakat, ennek köszönhetően meg is szereztük a vezetést. A második félidő kicsit másképp indult, nem volt könnyű, mivel az ellenfelünknek támadnia kellett, mi pedig nem voltunk könnyű helyzetben, de végeredményben jól oldottuk meg a feladatot. Továbbra is igyekeztünk játszani a futballt, és mentünk előre a második találatért, melyet meg is szereztünk. Megvoltak a lehetőségeink, hogy harmadszor is betaláljunk. Nagyon örülünk a továbbjutásnak, mert keményen dolgoztunk az elmúlt évben azért, hogy ide eljussunk, és túllépjünk az első selejtezőkörön.

 

Ez a szurkolóinknak és a klubnak is nagyan fontos, nemcsak a csapatnak. Jó lenne, ha a folytatásban nem kellene ilyen messzire utaznunk, és hazai pályán játszhatnánk" - idézi a DAC hivatalos weboldala Storckot.

Legfrissebb híreink