Tovább kalandozhat az MTK „”Európában, Kazahsztán után Azerbajdzsánba mehet

Gyirmót – Keretbe foglalta a visszavágót a Vaszilisz-csapat.

Forrás:

Teodoru Vaszilisz, az MTK vezetőedzője a mérkőzést felvezető sajtótájékoztatón megígérte, hiába ért el a csapata 1-1-es döntetlent az odavágón, nem fog döntetlenre játszani.

 

Már az első percekben kiderült, hogy az MTK trénere ismét őszinte volt, mert a játékosai igyekeztek nagy nyomás alá helyezni a vendégek kapuját. Ennek meg is lett az eredménye, mert Nikacs révén a 7. percben megszerezték a kék-fehérek a vezetést 1-0! Ezután egy-két percig még a magyaroknál volt a labda, ezután viszont nagy rohamokba kezdtek a vendégek. Voltak lehetőségeik, szabadrúgásaik, de vagy Hegedűs volt magabiztos, vagy kaput sem találtak a kazahok.

 

A játékrész közepére megnyugodtak a kedélyek, mármint abban az értelemben, hogy egy szituációt leszámítva nem kellett attól tartani, hogy a vendégek gólt szereznek. Többet volt a labda a hazaiaknál, megérdemelten vonultak előnnyel a pihenőre.

 

Fordulás után az Aktobe próbált mindent egy lapra feltenni. Voltak olyan lehetőségei, amelyekből gólt is szerezhetett volna, ha képzettebb, érettebb játékosai vannak, mondjuk olyanok, mint az MTK kapusa Hegedűs, aki sugárzott a magabiztosságtól és jól teljesített, ha közbe kellett avatkoznia. Torghelléék előtt is adódtak gólszerzési lehetőségek, ám az utolsó passzok és a beadások nem sikerültek a legjobban. Nem úgy Bese lövése pár perccel a vége előtt, amellyel eldőlt a továbbjutás sorsa, 2-0! Összességében teljesen megérdemelt és magabiztos a magyar csapat továbbjutása.

 

Az MTK a következő körben „tovább folytathatja európai kalandozásait”, mert Azerbajdzsánba látogat majd, az FK Qabala ellen bizonyíthat.

 

MTK-Aktobe 2-0 Élő közvetítés a linkre kattintva olvasható.

Legfrissebb híreink