Születésnapi videóján emlékezik meg a Real Madrid Puskás Ferencről

118 éves a királyi gárda.

Forrás: realmadrid.com

118 évvel ezelőtt, 1902. március 6-án alapították meg a Real Madrid labdarúgócsapatát.

A királyi klub születésnapja alkalmából egy hosszabb összeállítást készített történelmének legemlékezetesebb pillanataiból.

A videóban természetesen helyet kapott Puskás Ferenc számos megmozdulása is, valamint Zinédine Zidane 2002-es gólja a Bajnokok Ligája döntőjéből, illetve a 2010-es években öt év alatt négy BL-trófeát nyerő sikercsapat nagy momentumai is.

A 13-szoros BEK/BL-győztes futballisták mellett a legrangosabb európai kupát 10 alkalommal is elhódító kosarasok is szerepelnek a 8 perces videón.

Az Aranycsapat csillaga, 1958-ban, harmincegy évesen csatlakozott a madridi egylethez, ahol a kezdeti nehézségek ellenére (tizennyolc kilogramm súlyfelesleget leadva) helyet követelt magának a világklasszisokkal teli csapatban, és csak nem tíz évig játszott Európa legsikeresebb klubjának elismert sztárjaként.

A magyar válogatottban 85 mérkőzésen 84 gólt szerző Puskás Madridban is olyan teljesítményt nyújtott, ami a mai napig megismételhetetlen: az 1960-as Bajnokok Ligája-döntőn négyszer, az 1962-es fináléban háromszor volt eredményes, Magyarország után Spanyolországban is négyszer nyert gólkirályi címet, s az összesített teljesítményt nézve minden idők egyik legsikeresebb góllövője lett.

 

Security Check Required

 

 

A Madridban „Panchónak” becézett játékos játékospályafutása után, edzőként is dolgozott, legnagyobb sikerét a görög Panathinaikosszal érte el, a szinte amatőr csapattal 1971-ben bejutott a Bajnokok Ligája (BEK) döntőjébe, ahol csak a kor kiemelkedő együttese, az Ajax győzte le őket.

Magyarországra való hazatérése után, négy mérkőzésre a válogatott szövetségi kapitányi tisztségét is ellátta Puskás, majd évekig képviselte az MLSZ-t.
Később az Alzheimer-kór speciális fajtája támadta meg Magyarország leghíresebb futballistáját, aki 2000-től folyamatos kórházi kezelésre szorult.  

A Real Madrid betegségéig idején Budapestre látogatott, hogy egy gálameccsen fellépve tisztelegjen a klubikonja előtt.  A Nemzet Sportolója 2006. november 17-én távozott el közülünk.

A habfehér mezben 180 mérkőzésen 156 gólt szerzett Puskás Ferenc a Real Madrid csapatában.

Legfrissebb híreink