Szerencsét hozó amulett és a Nap is segítethette Messiéket Nigéria ellen - videó

Íme, a Sol de Mayo legendája! „1810-ben dőlhetett el a továbbjutás”.

Forrás:

1810. május 25!
 
Az argentin néphiedelem szerint a jelzett időpontban volt az első alkalom, hogy megjelentek az első napsugarak a felhős égen, mert ezen a napon zajlott le az első tömegtüntetés a függetlenségért. „1985. augusztus 16-tól polgári zászlóként és felségjelzésként is használható. A kék és a fehér szín a tiszta eget és az Andok csúcsait borító havat jelképezi. A nap, amelyet 1818-ban helyeztek el a zászlón, a Sol de Mayo, azaz a „Májusi Nap”.”
 
És, hogy miért fontos ez? Mert tegnap volt a legtovább a Nap fent az égen. Argentína legyőzte Nigériát, a tartalékos horvátok Izlandot, így a kék-fehérek is továbbjutottak a csoportból, pedig 5 perccel a meccsek vége előtt még konkrétan az utolsó helyen álltak.
 

Ám az argentin válogatottat – mely ezúttal az első félidőben már jól futballozott – egy szerencsét hozó amulett is segíthette. Az Izland elleni meccs után ugyanis az egyik argentin újságíró a feleségétől kapott amulettet ajándékozott Argentína legfontosabb reménységének, a játékos-szövetségi kapitány Lionel Messinek. A zsurnaliszta a tegnapi siker után ismét találkozott Messivel, aki elmondta, mindvégig nála volt az amulett. Az újságíró reakciója mindent visz. Minden benne van, ami az argentinokra és a mesékbe illő hiedelmeikre utal.
 

Legfrissebb híreink