Standard-Vidi: mentális feldobás a szünetben – REAKCIÓK

Ha az elején azt mondják, hogy rájátszás lesz...

Forrás: Makádi Péter

Mint jeleztük, 3-1-re nyert a Standard Liege a MOL Fehérvár FC ellen, így a belga csapat jutott be az Európa-liga csoportkörébe. A mérkőzés lefújása után így értékelt a két szakvezető:

Philippe Montanier: (Standard Liege): „Természetesen elégedett vagyok az eredménnyel, a legfontosabb a továbbjutás volt és ezt sikerült elérnünk. Az első 30 percben jól játszott a Fehérvár, megleptek bennünket és megérdemelten vezettek a félidőben. A második játékrész már egészen máshogy alakult szerencsére. Szünetben sikerült a csapatot mentálisan feldobni és az ott elhangzottaknak megfelelően játszottak utána. Nagyon örülök a továbbjutásnak.”

Márton Gábor (MOL Fehérvár FC): „Először is gratulálok a Standardnak a továbbjutáshoz. Összességében megérdemelték, de úgy érzem, az első tizenegyesig egyenrangú partnerek voltunk. Az elejétől kezdve többet birtokolták a labdát, amire készültünk is, ez a labdabirtoklási fölény az első félidőben nem sok veszélyt jelentett. Ebben a játékrészben jó kontralehetőségeink voltak, de elkapkodtuk őket, vagy a végén nem voltunk elég higgadtak, így nem tudtunk még egy gólt szerezni, emiatt van bennem hiányérzet. Ha az egész sorozat elején azt mondják, hogy eljutunk a rájátszásig, biztosan nagyon örültünk volna, most viszont nem lehetünk elégedettek, mert szerettünk volna bejutni a csoportkörbe.”

Legfrissebb híreink