Standard-Vidi: megijedt a belgák edzője? - NYILATKOZATOK

Márton Gábor a Fradiról is említést tett.

Forrás: molfehervarfc.hu

Csütörtök este 20 órától a MOL Fehérvár a Standard Liége otthonában harcolhatja ki az Európa-liga-csoportkört. A sorsdöntő mérkőzést megelőzően a két csapat vezetőedzője mondta el várakozásait.

Philippe Montanier (Standard Liége): "A Fehérvár nagy múltú klub, remek eredményeket értek el a nemzetközi sorozatokban. Az idei EL-ellenfeleink közül ők a legtapasztaltabbak. Korábban nyilatkoztam olyat, hogy nem szeretnénk a Reims-szel játszani, de most már azt mondom, talán inkább mégis velük játszanánk, ha lehetne. Technikás, dinamikus, jó küzdőszellemű játékosok alkotják mai ellenfelünket, akik megérdemelten vannak a rájátszásban. Inkább védekeznek, de jól támadnak le és a labdaszerzés után gyors ellentámadásokat vezetnek. Jobban kell játszanunk, mint az előző két mérkőzésünkön, hatékonyabbnak kell lennünk elöl és hátul is, hogy megnyerjük a párharcot." 

Márton Gábor (MOL Fehérvár): "Mindkét csapatnak azonos a célja, ezt az utolsó akadályt sikerrel akarja venni. A Standard kiváló együttes és jelen pillanatban erősebbnek is tűnik, mint mi. De ahogy azt korábban is mondtam már, a futballban bármi lehetséges, főleg egy meccsen. Papíron a Reims is jobb csapat volt, mégis mi kerültünk ki győztesen a párharcból. Jó a hangulat, mindenki bizakodó az esti találkozó előtt. Mi ezt az alkalmat szeretnénk megragadni és továbbjutni a csoportkörbe. Úgy érzem, felkészültünk a Standard erősségeiből és gyengeségeiből is, minél kevesebb hibával próbálunk játszani és próbáljuk meglepni őket. Nem volt még példa arra, hogy két magyar csapat egyszerre legyen nemzetközi kupasorozat csoportkörében. Az FTC bejutott a Bajnokok Ligájába, mi szeretnénk az Európa Ligába."

Legfrissebb híreink