Sparta Praha: Jutalom vagy büntetés? Irány a női csapat

Prága – „A nők rendkívül értékesek a konyhán kívül is."

Forrás: abendzeitung-muenchen.de

A klub női csapatával kell edzenie a Sparta Praha két labdarúgójának, mert sértő megjegyzést tettek egy női partjelzőre.

 

Az Európa Ligában csoportkörös Sparta vasárnap 3-3-as döntetlent játszott a Zbrojovka Brno otthonában a cseh élvonal kilencedik fordulójában. A fővárosiak Lucie Ratajová partjelzőt hibáztatták, amiért a hazaiak egyenlítése előtt nem intett lest, ezért kapusuk, Tomas Koubek, és középpályásuk, Lukas Vacha is úgy fogalmazott, hogy „a nőknek a konyhában a helyük, nem férfiak mérkőzésén játékvezetőként".

 

Adam Kotalik a klub alelnöke elmondta, hogy „a két futballistának több napig a klub női csapatának edzéseit kell látogatnia, hogy a saját szemükkel meggyőződjenek róla, a nők rendkívül értékesek a konyhán kívül is."

 

Miroslav Pelta, a Cseh Labdarúgó Szövetség elnöke teljesen elfogadhatatlannak nevezte a játékosok nyilatkozatát. Koubek és Vacha bocsánatot kért megjegyzéséért. „Közvetlenül a meccs után mondtam valamit, amit már megbántam, szeretnék elnézést kérni minden nőtől" - írta közösségi oldalán Koubek.

 

Arról nem szólnak a hírek, hogy együtt is kell-e öltözniük a női csapattal, mert ha ez így van, akkor inkább jutalom ez, mint büntetés.

Legfrissebb híreink