Spanyolország: visszatérhetnek a szurkolók?

Fejlemények Hispániából.

Forrás:

Javier Tebas, a La Liga elnöke úgy véli, van remény arra, hogy - amennyiben a vírushelyzet úgy alakul - áprilisban bizonyos számú néző visszatérhet a spanyol labdarúgó-bajnokság első és másodosztályának mérkőzéseire.

"Egy éve tart (a jelenlegi helyzet), sokat tanultunk, reménykedünk benne, hogy április harmadik hetétől elkezdhetjük visszaengedni a nézőket a stadionokba" - fogalmazott az elnök szerdán, sajtóreggelin. Ugyanakkor rögtön finomította is a kijelentését, amikor hozzáfűzte, hogy a szurkolók csak akkor térhetnek vissza, "ha a helyzet ezt lehetővé teszi".
    
Mint megjegyezte, kulcsfontosságú lesz ebben, hogy a nagyhéten, húsvétkor hogyan viselkednek az emberek, és milyen számok jelennek meg azután.
    
"Ha azt látjuk, hogy nem indult el egy negyedik hullám, elkezdhetünk majd foglalkozni a szurkolókkal és a klubokkal kapcsolatos kérdésekkel" - jelentette ki a minap Irene Lozano, a spanyol sportot felügyelő tanács elnöke.
    
Erre reagálva Tebas azt mondta: "mindannyian abban reménykedünk, hogy a nagyhét után gyorsan megállapodhatunk egy dátumban" a szurkolók stadionba történő visszaengedését illetően.
 

Legfrissebb híreink