Spanyolország: Uzuniék meglepő búcsúja – reakciók

Nemrég az Európa-ligában volt jelenésük.

Forrás: granadacf/Twitter

Hiába szerzett utolsó őt mérkőzésen nyolc pontot a Granada együttese, mégis kiesett a LaLiga-ból. Az Andalúz-csapat hanyatlása azért is meglepő, hiszen tavaly 9. helyen végeztek a bajnokságban és 2021 tavaszán még az Európa –ligában is állt a csapat. A télen a Ferencvárosból a spanyol csapathoz igazoló Myrto Uzuninak nem úgy sikerült a fél szezonja, ahogy eltervezte. A Betis elleni mérkőzést leszámítva, mindig számított rá a vezetőedző, viszont mindössze egyszer tudott betalálni.

A Granada az utolsó fordulóig életbe tartott a reményt a bennmaradásra, de mivel az Espanyol otthonában csak egy 0-0-s döntetlenre futotta, így a Cadiz egy ponttal megelőzve Uzuniékat maradt bent.A vendégcsapat szakvezetője szomorúan értékelt a lefújást követően.
” Nagyon sajnálom és csalódott vagyok, hogy végül nem sikerült elérni a célunkat. Úgy érzem mindent megtettek a mérkőzésen fiúk, de sajnos nem sikerült nyerni.  Az utolsó hetek mérkőzéseivel elégedett voltam, de persze a kiesés az egész szezon teljesítményén múlott, ami nem volt elegendő” – nyilatkozta a lefújást követően Aitor Karanka a Granda vezetőedzője.

Az Espanyol vezetőedzője is sajnálatát fejezte ki ellenfele kiesése miatt.

”Elégedett voltam a mutatott teljesítménnyel és összességében a szezonnal is, hiszen sikerült bennmaradnunk. Ma pont annyit mutattunk, ami kellett. Sajnálom, hogy a Granada búcsúzott, számomra igen szerethető focit játszottak. Kívánom, hogy mihamarabb jussanak vissza” – mondta Luis Blanco az Espanyol vezetőedzője.
A Granada végül 38 ponttal a 18, míg az Espanyol 42. ponttal a 14. helyen zárt.
 

Legfrissebb híreink