Spanyol kupadöntő: utolsó meccs a legendás madridi arénában

Lehet-e esélye az esélytelennek a katalán óriás ellen a Király-kupa döntőjében?

Forrás:

Spanyol kupadöntő:

Barcelona-Alavés szombat, 21.30

Mondhatnánk, hogy Dávid és Góliát csatája. Dávid szerepében a szebb napokat látott, 2001-ben az UEFA-kupa döntőt is megjárt, Deportivo Alavés, míg Góliátot a legtöbb spanyol kupagyőzelemmel rendelkező, címvédő, FC Barcelona alakítja majd.

Kérdés, hogy a kis Alavés le tudja-e parittyázni az óriás Barcelonát? Vagy ennek a csatának más lesz a kimenetele mint a történelemben és a papírforma győz? 

A 2016/17-es idényben a spanyol Király-kupa döntőjének helyszínéül az Atlético Madrid otthonát, a Vicente Calderón Stadiont választották, csakúgy mint tavaly.

Érdekesség, hogy a kupadöntő lesz az utolsó hivatalos ütközet, amelyet a Calderónban rendeznek, hiszen az Atlético a következő idényben már új stadionjában, a Wanda Metropolitanóban játssza a hazai mérkőzéseit.

A Barcelonát szép emlékek kötik ehhez a létesítményhez, ugyanis 2012-ben (Athletic Bilbao ellen, 3–0) és 2016-ban (Sevilla ellen, 2–0) is ebben az arénában hódította el a trófeát.

Nem kacsa: Iniesta távozhat Barcelonából - NB1.hu

Ez nagy meglepetés lenne

 

A Deportivo Alavés a bajnokságban egyszer már borsot tört a gigászi ellenfelük orra alá, ráadásul az oroszlán barlangjából, a Nou Camp-ból tudtak emelt fővel és 2-1-es vendég sikerrel távozni. Igaz később erre rá is fáztak, ugyanis Lionel Messiék revansot vettek és 6-0-ra kiütötték az Alavést. Az említett találkozón duplázó és a La Liga góllövő listáján 29 találattal a második helyen végző uruguayi gólzsák, Luis Suárez játékára a hétvégi kupadöntőn biztosan nem számíthat Luis Enrique mester, ugyanis a csatár eltiltását tölti.

Így nyilatkozott a harapásairól is elhíresült uru támadó, az Atlético Madrid elleni elődöntő visszavágója után:

Nevetséges volt a második sárga lap, még csak szabálytalanság sem történt. Egyáltalán nem csináltam semmit - méltatlankodott a rasszista kijelentései miatt már többször hosszabb időre eltiltott játékos.

 

Egymás elleni statisztika:

Összesen 18 alkalommal találkozott a két gárda egymással, négy Alavés diadal mellett  kettő döntetlen  és 12 Barca győzelem a mérleg. Utolsó öt összecsapásukból négyszer Messiék nyertek és egy - a már fent említett - Alavés siker született.

A szombati kupadöntős baszk párharcra az Alavés egy Leganés elleni 1-1-es döntetlennel, míg a Barca egy 4-2-s Eibarral szembeni győzelemmel hangolt.

Az FC Barcelona elődöntője:

Atletico Madrid vs Barcelona 1-2 All Goals and Highlights Copa Del Rey Semi Final English Commentary

Lots Of Highlights Are Posted On My Facebook Football Highlights Page, So Be Sure To Like And Follow It.

 

A Deportivo Alavés útja a döntőbe:

Egdar Méndez Gol - Alavés 1 - 0 Celta de Vigo (Copa del Rey) 8/02/17

Comments and subscribe to the channel please, thanks.

 

Egy kis spanyol kupa történelem:

1903-ban alapították a spanyoloknál csak "Copa del Rey" névre hallgató, spanyol kupasorozatot, avagy ahogy itthon ismerjük Király-kupát. A kiírásban a legtöbbször a Barca emelhette magasba a trófeát, pontosan huszonnyolc alkalommal, a katalánok a címvédők is egyben.

Kérdés, hogy meglesz-e a Barcelonának a 29. spanyol kupa siker? Vajon kupával tudja búcsúztatni Luis Enrique vezetőedzőt a Messi vezette alakulat vagy szégyenszemre kupa nélkül marad az egykori gránátvöröskék kedvenc?

 

Spanyol kupa győztesek az elmúlt 10 évből:

2015/2016 Barcelona
 
2014/2015 Barcelona
 
2013/2014 Real Madrid
 
2012/2013 Atlético Madrid
 
2011/2012 Barcelona
 
2010/2011 Real Madrid
 
2009/2010 Sevilla
 
2008/2009 Barcelona
 
2007/2008 Valencia
 
2006/2007 Sevilla

Legfrissebb híreink