Sorozatokat szervezne át a FIFA

Ellenkezéseket kiváltó ötletek!

Forrás:

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) munkacsoportot állít fel, amely megvizsgálja a Konföderációs Kupa megszüntetésének, a klubvilágbajnokság bővítésének és a Globális Nemzetek Ligája létrehozásának tervét.
 
Gianni Infantino, a FIFA elnöke a vezető testület pénteki ülése után, a ruandai Kigaliban elmondta, hogy az eseti bizottságnak március 14-ei tanácsülésen, Miamiban kell ismertetnie megállapításait. Hozzátette, a munkacsoport feladata lesz a konzultációs folyamat lebonyolítása, a részletek kidolgozása, és konkrét javaslatok megfogalmazása.
 
Infantino áprilisban napvilágot látott tervei szerint a világbajnokság főpróbájának számító Konföderációs Kupa megszűnne, a klubvilágbajnokságot nem évente, hanem négyesztendőnként rendeznék meg, hét helyett 24 csapattal, valamint létrejönne egy új sorozat az európai Nemzetek Ligája mintájára, amelyet kétévente nyolcas döntő zárna le. Erre 2021-től kezdve minden páratlan év októberében vagy novemberében kerülne sor.
 
A FIFA elnöke korábban úgy fogalmazott, a terveket egy "szilárd és komoly" befektetőcsoport támogatja, amely 2021-től 25 milliárd dollárt folyósítana 12 szezonra elosztva.
 
A terveket az európai klubok és ligák, valamint az európai szövetség (UEFA) elnöke, Aleksander Ceferin határozottan ellenzik. A téma a FIFA júniusi, moszkvai kongresszusának napirendjén nem szerepelt.

Legfrissebb híreink