Simeonénak 35 millió oka lett volna távozni az Atléticótól

Madrid – Alig várja, hogy csapata új stadionba költözzön.

Forrás:

 

Diego Simeone, az Atlético Madrid argentin vezetőedzője elmondta, tavaly nyáron komolyan elgondolkozott azon, hogy távozik a spanyol fővárosból.

 

A szakvezető az AS című spanyol lapnak mesélt arról, hogy tavaly, amikor együttesével tizenegyespárbajban elveszítette a Bajnokok Ligája döntőjét a Real Madrid ellen, felvetődött benne, hogy váltania kellene.

 

„Amikor a mérkőzés utáni sajtótájékoztatóra igyekeztem, azon a részen kellett elmennem, ahol a Real ünnepelt. Rengeteg fájdalom volt bennem, és már akkor az járt a fejemben, milyen kemény lesz a mostani szezon, mennyire nehéz lesz ismét motiválni a játékosaimat. Akkor azt mondtam, amit tényleg gondoltam, hogy időre van szükségem, mielőtt eldöntöm, hogyan tovább. Harmincötmillió okom lett volna távozni, de végül maradtam” – utalt Simeone arra, hogy egy klub (sajtóhírek szerint a francia Paris Saint-Germain) ekkora fizetéssel csábította.

 

Nagyon kemény kijelentést tett Simeone a Real Madridról - NB1.hu

Az argentin edző 2011 decemberében vette át az akkor épp kieső helyen álló Atlético Madrid irányítását, mellyel azóta egymás után négy idényben is a dobogón zárt, 2014-ben megnyerte a spanyol bajnokságot, kétszer pedig bejutott a Bajnokok Ligája döntőjébe.

 

„Most biztosan nem szeretnék távozni, ugyanis még mindig erős a kötődésem a klubhoz és a játékosokhoz, s úgy érzem, képesek vagyunk még tovább erősödni. Minden nagyszerűen alakul, a következő szezonban új stadionba költözünk, aminek hatására, remélem, még többet költhetünk majd” – tekintett előre Simeone. Hozzátette, múlt nyáron mindent megtettek, hogy a Chelsea-től visszacsábítsák Madridba a spanyol válogatott támadót, Diego Costát, ám – bár a játékos is vissza akart térni – nem tudtak megállapodni az angolokkal a vételárról.

 

Az Atlético 28 forduló után a spanyol bajnokság negyedik helyén áll, hátránya tíz pont az egyelőre egy meccsel kevesebbet játszó Real Madrid mögött. A Bajnokok Ligájában ott van a csapat a negyeddöntőben, ahol a Leicester Cityvel sorsolták össze. 

Legfrissebb híreink