Simeone Ronaldót felhasználva alázta szét a sajtót

Madrid – Az indiánok törzsfőnöke elárulta, mi érdekli csak.

Forrás:

Atlético Madrid-Betis 1-0!

 

Egy eredmény a spanyol bajnokság hétvégi fordulójából. De az igazság az, és ezt az Atlético Madrid nem normális fanatikusainak kell a legjobban tudniuk (bármely pontján is lelkesednek a világnak az Indiánok iránt), hogy a Barcelonát és a Real Madridot leszámítva bármelyik másik hispán gárdát oda lehetett volna írni ellenfélnek.

 

Mert ha az Atlético Madrid hazai pályán (de általában idegenben is), esélyese egy mérkőzésnek, akkor azt megnyeri. Általában úgy, hogy az elején (vagy néha a legvégén, de most nem a ritkább variáció a lényeg) rúg egy gólt, majd külső szemlélők által nézhetetlen játékot produkálva őrzi meg az előnyét.

 

Ezt hívják célfutballnak.

 

 

Diego Simeone, az Atleti, világ legjobb edzőjének megválasztott mestere ugyanis az eredményesség megszállottja volt már játékosként is, edzőként meg pláne az. Soha nem akar felesleges gálát rendeztetni a játékosaival, mert tudja, az idény nem attól lesz sikeres és látványos, ha szórnak még kettőt-hármat a Las Palmasnak meg az Eibarnak. Hanem attól, ha a bajnokságban, a kupában, vagy a BL-ben maradandót alkotnak. Nos, Simeone irányításával az örök harmadik spanyol gárda nyert már bajnokságot (az utolsó meccsen Barcelonában úgy, hogy a Barca ellen kellett az eredmény), nyert már kupát (a Real ellen a Bernabéuban) valamint EL-t és Európai Szuperkupát.

 

A listából csak egy trófea, a Bajnokok Ligájáé hiányzik, és már hetek óta lehet látni, Simeone ennek rendel alá mindent. Nyerik újra sorban a meccseket a bajnokságban is, de ahhoz, hogy odaérjenek az élre a Barca és a Real állandó botlásai is kellenének, a világ két legjobbja meg nem fog tartós hullámvölgybe kerülni. Azért, mert soha nem szoktak.

 

Az Atléticónak tehát marad a célfutball és az álmodozás a BL-trófeáról.

 

 

Meg a válasz az újságírói kérdésekre Simeone részéről, akitől a Marca kérte számon azt, hogy csak az eredményesség érdekli az argentin ikont. Aki viszont lazán csak ennyit válaszolt: „Valakinek van kétsége afelől, hogy a fociban nem az eredmény a legfontosabb? Nézzék már meg, ki nyerte az Aranylabdát!”

 

Hát, igen: Ronaldót is csak a siker érdekli…

 

És ha a világ legjobb futballistája és a világ legjobb edzője ezt gondolja a fociról, akkor lehet, hogy mindenki beláthatná, nekik van igazuk.

 

Mert az egyiküknél senki nem jobb és ügyesebb, a másiknál meg senki nem tud jobban felkészíteni, taktikázni és stratégiázni.

 

Meg lerendezni az okoskodókat…

Legfrissebb híreink