Sikerrel debütált a videobíró a FIFA elnöke szerint

Zürich – Olasz-francia meccs "futballtörténeti jelentőségű" volt.

Forrás:

Sikerrel debütált a videós visszajátszás Gianni Infantino, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke szerint. A technológiát válogatott felkészülési mérkőzésen elsőként a csütörtöki Olaszország-Franciaország találkozón alkalmazták, s Infantino szerint ez "futballtörténeti jelentőségű" volt.

 

Példaként Infantino azt az esetet hozta fel a 3-1-es vendégsikerrel zárult mérkőzésről, amikor az olaszok kezezést reklamáltak Layvin Kurzawánál egy fejpárbaj után, amelyet Daniele De Rossival vívott a francia játékos.

 

„Láthatták, hogy a játékvezető néhány másodpercre megállította a játékot, és ezalatt a két bíró úgy döntött, nem lesz büntetés - idézte fel Infantino. - Futballtörténelmet láttunk, 2016-ban vagyunk, itt volt az ideje, hogy kipróbáljuk."

 

Hozzátette, reméli, hogy a 2018-as világbajnokságon már alkalmazhatják a videobírót, amely gólok, büntetők, kiállítások megítélésénél juthat szerephez.

 

„Természetesen nem tudunk minden felbukkanó problémát megoldani, de segítséget nyújthatunk a játékvezetőknek kulcsfontosságú helyzetekben anélkül, hogy túl sok játékmegszakítás lenne emiatt" - hangsúlyozta a FIFA elnöke.

 

Ebben az idényben az olasz és a német élvonalban, az ausztrál és az amerikai bajnokságban, valamint a portugál ligában és kupákban alkalmazzák majd a technológiát.

Legfrissebb híreink